"Samsung" lansira novi model pre "Epla"
Foto: REUTERS

"Samsung" lansira novi model pre "Epla"

Tech -
"Samsung" i "Epl" nalaze se pred sudom u SAD zbog međusobnih tužbi oko intelektualnog vlasništva nad patentima i dizajnom "pametnih" telefona i tablet uređaja

SEUL - Južnokorejska kompanija "Samsung" planira da predstavi novi mobilni uređaj krajem avgusta, u pokušaju da ostane na radaru potrošača uoči očekivanog predstavljanja najnovijeg "ajFona" kompanije "Epl" u septembru.

Analitičari navode da će najnoviji "Samsungov" uređaj verovatno biti osvežena verzija modela "galaksi nout", čiji je ekran veći od onih na mobilnim telefonima, ali i manji od onih na tablet računarima i koji može da se koristi uz stilus olovku, prenosi agencija AP.

"Samsung" je danas saopštio da će uređaj biti predstavljen 29. avgusta u Berlinu, dva dana pre najvećeg evropskog sajma elektronike.

"Samsung" i "Epl" nalaze se pred sudom u SAD zbog međusobnih tužbi oko intelektualnog vlasništva nad patentima i dizajnom "pametnih" telefona i tablet uređaja.

Južnokorejska firma navodi da je u periodu od oktobra do maja prodala sedam miliona uređaja "galaksi nout" prve generacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track