TESTIRALI SMO HUAWEI MATEBOOK X PRO: Evo zašto je ovo zaista „premijum” iskustvo

Tech -

Huawei MateBook X Pro došao je u naše ruke u „Emerald Green“ zelenoj boji i oduševio nas kada je u pitanju dizajn i veličina, jer je zaista praktičan i prenosiv u najjačem smislu te reči. Za one koji laptop koriste čas kao radnu alatku, čas kao magazin ili knjigu za uživanje kraj reke, ovo će biti ogroman plus. Sa 1,33 kg spada u lakše uređaje ovog tipa, ali u sebi nosi prilično „zversku“ mašinu, sa preinstaliranim Windows 10.

Pre nego što vam predstavimo sve detalje o najnovijem premijum Huawei laptopu, važno je da znate da će ovaj moćni laptop biti u prodaji od 27. jula, zajedno sa još tri Huawei MateBook laptop računara.

Tokom perioda od 27. jula do 9. avgusta Huawei je pripremio vredne poklone za najbrže kupce.

Pogledajte o čemu je reč:

- Uz Huawei MateBook X Pro dobijate bežični miš, ranac za laptop i Huawei P40 telefon

- Uz Huawei MateBook 13 dobijate bežični miš, ranac za laptop i Huawei P40 Lite telefon

- Uz Huawei MateBook D14 i D15 dobijate bežični miš, ranac za laptop i P40 Lite E telefon

A sada, upoznajte vodećeg predstavnika Huawei MateBook serije laptop računara - Huawei MateBook X Pro!

Metalno kućište sa elegantnim ivicama u klasičnom Huawei stilu zadovoljiće i zahtevne ukuse, jer je pred vama zaista lep laptop, ali to je samo jedna njegova strana.

Kao neko čiji se ceo posao odvija onlajn, prvo smo zabeležili vreme kada smo krenuli u prilično intenzivan rad na njemu kako bismo testirali izdrživost baterije. Posle 23 časa korišćenja (prilično konstantnog, ako izuzmemo spavanje) baterija je pokazala da još raspolaže sa impresivnih 22 odsto. Kapa dole! U batery saved mode uređaj je ušao sam i sa 16 odsto ponudio nam je još 59 minuta rada na njemu. Ok, čudno je, ali čudno na najlepši način zaboraviti na punjenje kompjutera, naročito kada je posao konstantan, i tokom celog dana. Super brzo punjenje prevalilo je 60 odsto baterije za nekih 25 minuta, i pošto smo bili „u pokretu“ znali smo da je više nego dovoljno da nam posluži u celoj narednoj radnoj smeni.

Zanimljiva činjenica je da istim punjačem možete da dopunite i ostale Huawei uređaje, prvenstveno mobilne telefone. Kada se nakon što pobedimo pandemiju vrate putovanja, biće zgodno u kofer pakovati 1 punjač (koji je vrlo lak) za sve uređaje.

Zasta, Huawei je izgleda ozbiljan da poveže sve uređaje koji su vam potrebni u jedan ekosistem, sa istim zaštitnim znakom na njima. Tako kroz Huawei Share lako povezujete MateBook X Pro sa vašim Huawei mobilnim telefonom, dok je za međusobnu saradnju ekrana (Multiscreen Collaboration) potrebno da model Huawei telefona podržava NFC tehnologiju. Jako je zgodno da na poruke koje stižu na mobilni odgovarate dok radite na laptopu, zar ne? Da ne govorimo o transferu fajlova, ili da poziv primite na telefonu, a nastavite na laptopu? Sigurni smo da kombinacija ove simbioze ima koliko vam srce želi.

Ekran je jedan od velikih aduta ovog premijum modela Huawei laptopova, sa ispunjenošču od 91 odsto. Rezolucija 3000X2000 daje neverovatan uvid u detalje, čini snimke na njemu prilično realnim, a ekran je prijatan i za čitanje. Ekran je prosto jedno prijatno i vrlo impresivno iskustvo.

Još neke pogodnosti u koje smo se zaljubili su: na power dugmetu je čitač otiska prsta kojim se logujete u vaš kompjuter, touch screen ekran olakšava čitanje dokumenata i vesti i generalno surfovanje na netu, a to što se kamera pojavljuje tek pritiskom na dugme, ispod kog je skrivena, je novi level privatnosti koji pozdravljamo!

Tu je i sistem unapređenog, pametnog hlađenja (Shark Fin 2.0), koji se automatski menja između aktivnog i pasivnog radnog režima, za tiho i efikasno hlađenje uređaja, posebno tokom dužeg korišćenja.

Uključeni su i dva USB C i jedan običan USB port, ali i 3,5 mm jack za slušalice, što je dodatni plus.

Tastatura je korektno osvetljena, a touchpad ima integrisan levi i desni klik „miša“ i više je nego zadovoljavajuć. Reč je o multi-touch tehnologiji koja može da registruje više dodira odjednom. Zvezda tastature je ipak, kako smo napomenuli već, kamera skrivena u njoj.

Iz Huawei kompanije ponosni su i na moćne zvučnike u ovom uređaju, a mi smo se uverili da pružaju moćan, dubinski, ili „pun“ zvuk, a mikrofon može da registruje glasovne kontrole sa 4 metra daljine, što će ljubitelje obradovati ljubitelje glasovnih aplikacija.

O performansama sa 16 giga RAM memorije, Intelovim i7 procesorom 10.generacije i Nvidijinom magijom za grafiku (MX250), izlišno je govoriti da kompjuter ima snagu da odgovori na sve radne i ostale izazove korisnika, naročito u vreme kada smo više nego ikada zavisni od svojih digitalnih „saradnika“. Pojačani su i wi fi i bluetooth receptori.

Ovaj uređaj je moćan, moderan, i zaista donosi premijum iskustvo korišćenja laptopa. Za nekoga kome je ceo posao na kompjuteru, više je nego idealan izbor, lak je za nošenje, punjenje, a displej uređaja je savršeni saveznik u radu. Preporuka za sve koji žele „next level“ laptop, za one koji od kompjutera traže da održi jak tempo rada, i učini sate za računarom lepšim.

Kao što smo rekli, Huawei MateBook X Pro, MateBook 13 i MateBook D14 i D15 biće dostupni u prodaji od 27 jula, a njihove cene su sledeće:

- MateBook X Pro - 255,999 dinara

- MateBook 13 - 124,999 dinara

- MateBook D14 - 86,999 dinara

- MateBook D15 - 80,999 dinara

A.K.

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja