WHATSAPP POSTAVIO NOVE USLOVE: Evo o čemu će svi morati da razmisle do 8. februara!
Foto: Profimedia

DRUGAČIJA PRAVILA

WHATSAPP POSTAVIO NOVE USLOVE: Evo o čemu će svi morati da razmisle do 8. februara!

Tech -

"WhatsApp" će prisiliti korisnike da se u roku od sledećih mesec dana slože s novom politikom privatnosti ili će u protivnom izgubiti pristup aplikaciji.

Pristajanje na uslove značiće da će se privatni podaci korisnika, uključujući njegov telefonski broj, deliti s Fejsbukom koji je vlasnik Vocapa. Svi korisnici moraju se složiti s novim uslovima do 8. februara 2021. ili će izgubiti pristup svojim porukama i kontaktima. Ažuriranje dolazi u obliku obaveštenja unutar aplikacije, koju korisnici mogu zanemariti do dolaska datuma.

Vocap, WhatsApp
foto: Profimedia

"Nakon ovog datuma moraćete da prihvatite nove uslove da biste nastavili da koristite WhatsApp. Takođe možete posetiti centar za pomoć ako želite izbrisati svoj raču"“, obaveštava aplikacija.

WhatsApp je odbio da komentariše ažuriranje, ali njihov potparol je rekao da su ažuriranja pravila o privatnosti "uobičajena u industriji" i da korisnici imaju "dovoljno vremena" da ih pregledaju. Ažuriranje je osmišljeno kako bi "ponudilo integracije u proizvode kompanije Facebook", što također uključuje Instagram i Messenger.

Vocap, WhatsApp
foto: Profimedia

Prikupljeni podaci uključuju "nivo baterije, jačinu signala, verziju aplikacije, podatke o pregledaču, mobilnu mrežu, podatke o vezi, jezik i vremensku zonu, IP adresu, podatke o radu uređaja i identifikatore (uključujući jedinstvene identifikatore) na proizvode kompanije Facebook povezane s istim uređajem.

Novo pravilo takođe znači da jednostavno brisanje aplikacije s uređaja neće sprečiti WhatsApp da zadrži privatne podatke korisnika. Pravilo napominje da će i nakon upotrebe ove funkcije brisanja neki podaci ostati u kompaniji, navodeći: "Kada izbrišete svoj račun, to ne utiče na vaše podatke koji se odnose na grupe koje ste stvorili ili informacije koje drugi korisnici imaju u vezi s vama, poput njihove kopije poruka koje ste im poslali."

Iphone, WhatsApp
foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/Net.hr/Independent

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track