Najnovije vesti

KORISNICI ŠIROM SVETA IZBRISALI WHATSAPP: Uplašili se zbog POVERLJIVIH podataka, a onda iz kompanije sve RAZJASNILI
Foto: Profimedia

HAOS

KORISNICI ŠIROM SVETA IZBRISALI WHATSAPP: Uplašili se zbog POVERLJIVIH podataka, a onda iz kompanije sve RAZJASNILI

Tech

Kompanija "Whatsapp" objavila je da za tri meseca, do 15. maja, odlaže promene uslova korišćenja svoje usluge jer su brojni korisnici izbrisali ovu aplikaciju u strahu da će taj servis njihove poverljive podatke deliti sa kompanijom "Facebook".

U objavi kompanije stoji da su lični podaci oduvek bili enkriptovani (zaštićeni) i da će i nadalje biti zaštićena privatnost korisnika, iako praksa da se neke infomacije dele nije nova, ali neće biti proširivana ubuduće.

Iphone, WhatsApp
foto: Profimedia

U međuvremenu je kompanija "Signal" juče saopštila da ima tehničkih poteškoća jer se prilagođava kako bi mogla da primi milione novih korisnika koji su očigledno ugasili svoje "Whatsapp" aplikacije i pristupili "Signalu".

Milioni i milioni novih korisnika šalju poruke da je privatnost važna, rekli su iz Signala u postu na Tviteru.

WhatsApp, Telefon, Aplikacija
foto: Profimedia

Najava da će "Whatsapp" tražiti od korisnika da apdejtuju svoje aplikacije pod novim uslovima korišćenja stvorila je paniku i izazvala bes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju osnovnih vrednosti koji je i stekao brojne korisnike upravo zbog reputacije da su na toj platformi podaci korisnika zaštićeni.

"Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja i želimo da objasnimo činjenice i naše principe", naglasili su u saopštenju na "Whatsapp" blogu.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...