Samsung lansirao novi tablet za tržište SAD

Samsung lansirao novi tablet za tržište SAD

Tech -
"Tablet" - "galaksi nout 10.1" opremljen je, između ostalog, specijalnom olovkom "s pen" koja može da zameni miša ili da se koristi kao olovka

SEUL - Južnokorejski elektronski gigant "Samsung" lansirao je u sredu uz veliku pompu, na američko tržište svoj novi taktilni (osetljiv na dodir) "tablet" uređaj koji funkcioniše pod "Guglovim" operativnim sistemom "Android", preneli su danas francuski elektronski mediji.

"Tablet" - "galaksi nout 10.1" (Galaxy Note) opremljen je, između ostalog, specijalnom olovkom "s pen" koja može da zameni miša ili da se koristi kao olovka i predstavlja veliku inovaciju.

Omogućeno je i istovremeno korišćenje više aplikacija podelom ekrana na više "prozorčića".

Uređaj je već počeo da se prodaje prošle sedmice u nekoliko zemalja, među kojima je i Nemačka, a od danas njegova prodaja počinje i u SAD gde će kupci za njegovu osnovnu verziju morati da izdvoje 499 dolara.

Novim "tabletom" će "Samsung" pokušati da premaši kompaniju "Epl" kojoj je glavni konkurent na tržištu "tableta", ali je daleko iza nje sa samo 2,4 miliona komada uređaja prodatih u drugom tromesečju ove godine.

Od ukupno 25 miliona komada "tableta" prodatih tokom drugog tromesečja u svetu, 17 miliona su bili "ajpedovi" firme "Epl", objavila je istraživačka kompanija IDC.

http://www.youtube.com/watch?v=qbgBxr4H59A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track