BAKAGRAM ODUŠEVIO INTERNET: Dečko napravio uređaj da bi komunicirao sa BAKOM koja ne koristi MOBILNI telefon, svi mu APLAUDIRAJU!
Foto: Shutterstock

da ne bude tužna

BAKAGRAM ODUŠEVIO INTERNET: Dečko napravio uređaj da bi komunicirao sa BAKOM koja ne koristi MOBILNI telefon, svi mu APLAUDIRAJU!

Tech -

Manuel Lusio Daljo odlučio je da kreira poseban uređaj za komunikaciju.

Ovaj mladi softverski inženjer je oduševio je Internet kada je otkrio kome je on namenjen.

Naime, njegova baka Felisa Romano Martin (96) ima problema sa sluhom i ne može da koristi telefon, a volela bi da se čuje sa svim članovima porodice i prijateljima koje već dugo ne viđa zbog pandemije

Da baka ne bude tužna i otuđena, Manuel je zasukao rukave i bacio se na posao. Napravio je "Jajagram" - uređaj koji šalje glasovne poruke i ispisuje primljene, a sve je detaljno objasnio uz priložene fotografije na Tviteru.

Da bi poslala poruku, baka Felisa prvo mora da odabere s kim želi da se čuje, a zatim priključak da stavi u otvor sa odgovarajućim imenom. Kada snima poruku mora da pritisne dugme i držati ga dok ne završi. Poruka se zatim šalje, a druga osoba će je primiti preko aplikacije za dopisivanje - Telegram.

Uređaj može da prima samo tekstualne poruke, pa kad dobije odgovor on se ispisuje na termalni papir. Sve je dizajnirano tako da bude jednostavno za upotrebu i prikladno baki. Na pitanje odakle naziv uređaja, Manuel objašnjava da je "jaja" simpatičan izraz za baku na kastiljanskom, dijalektu španskog jezika, a "gram" dolazi od aplikacije "Telegram" koja se koristi za slanje poruka.

komunikacija
foto: Printscreen/Twitter

(Kurir.rs/A.M./BoredPanda)

Bonus video:

00:59

VESELO DO ZORE ZA ĐURĐEVDAN KOD RODIĆA U TITELU: Prije Ceca i Goca nazdravljale, a zet Šijan plaćao muzici i peo se na stolove

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track