Rasprodaja akcija Fejsbuka

Akcije Fejsbuka

Rasprodaja akcija Fejsbuka

Tech -
Vrednost akcija društvene veb mreže "Fejsbuk" na berzi je krajem prošle sedmice pala na manje od 20 dolara, a vrednost kompanije na manje od 45 milijarde dolara

NJUJORK - Jedan od prvih investitora u društvenu veb mrežu "Fejsbuk", Piter Til, prodao je krajem prošle sedmice većinu akcija koje je još imao u toj kompaniji, objavili su francuski elektronski mediji.

Til je prodao više od 80 odsto svojih akcija u "Fejsbuku" - ukupno 20,06 miliona tokom četvrtka i petka, u više transakcija, po jedinstvenim cenama između 19,02 i 20,70 dolara, navedeno je u dokumentu dostavljenom američkom telu za berzansku kontrolu SEC.

Vrednost akcija društvene veb mreže "Fejsbuk" na berzi je krajem prošle sedmice pala na manje od 20 dolara, a vrednost kompanije na manje od 45 milijarde dolara.

Ovaj pad na berzi se dogodio nakon što je istekao period blokade na prodaju akcija u vlasništvu prvih akcionara "Fejsbuka", među kojima su Mark Zakerberg, "Goldman Saks" ili "Majkrosoft".

Time je broj akcija "Fejsbuka" koje mogu da se prodaju na tržištu povećan, što je stvorilo pritisak na njihovu vrednost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track