03:44

TESTIRALI SMO HUAWEI WATCH 3 PRO: Koža i safirno staklo kriju PREGRŠT FUNKCIJA I APLIKACIJA, a u središtu ZDRAVLJE

TESTIRALI SMO HUAWEI WATCH 3 PRO: Koža i safirno staklo kriju PREGRŠT FUNKCIJA I APLIKACIJA, a u središtu ZDRAVLJE (VIDEO)

Tech -

Huawei novi pametni satovi, iz serije 3, izdvojiće se zasigurno po činjenici da dolaze sa svojim operativnim sistemom, Harmony OS 2 .0, ali i po izdržljivosti baterije, koja kod Pro modela može da potraje i do 21 dan.

Danas je na Kurirovom testu Huawei Watch 3 pro. Nešto veći, i teži od Watch GT 2, sa 63 grama težine, bez kaiša. Ipak na ruci nećete imati osećaj niti glomaznog niti teškog sata, i prilično je lagodan i nosiv.

Odlikuje ga dosta klasičan izgled Huwei satova, iako je na ovome modelu ekran potpuno ravan. Ekran dolazi i sa većom rezolucijom od ranijih modela - 466 x 466 piksela, veličiine 1.43 inča, i naravno AMOLED tehnologijom.

Postoji u klasik i ellite varijanti, a nama je klasik model stigao sa kožnom braon narukvicom. Iako je koža zaista vrhunska, ako vam zbog toplih dana ili treninga nije po volji, narukvica se naravno može lako zameniti sa bilo kojom od 22 mm.

Telo sata izrađeno je od titanijuma, sa keramičkom poleđinom, a safirno staklo daje utisak elegancije, ali i izdržljivosti.

Sa strane su, pored 2 tastera, zvučnici, mikrofon, a na poleđini nekoliko senzora, poput onog novog, koji meri temperaturu kože. Nama se ta, prilično nova funkcija kada su pametni satovi u pitanju svidela i korisna je, pogotovo u doba pandemije.

Uređaj vraća prepoznatljivu tzv digitalnu krunicu, koja nas vodi kroz meni aplikacija na satu, a čijim rotiranjem idemo “gore-dole” kroz meni. Rotiranje iglice je praćeno vibracijom.

Donji taster donosi nam listu aktivnosti, mada se ovo može prilagoditi tj. promeniti.

Prevlačenje levo-desno sa početnog ekrana donosi pregled osnovnih funkcija kakva su istorija pulsa, temperature, stepen fizičke aktivnosti tokom dana, vremenska prognoza ali se i ovo može promeniti i usklađivati.

Preko AppGallery, ekosistema koji Huawei pravi i čini se, jako uspešno unapređuje od kako je saradnja sa Guglom prekinuta, možete direktno instalirati aplikacije iz Huawei prodavnice na vaš pametni sat.

Huawei je predstavio i neke olakšane gestove za funkcije, poput javljanja na poziv stiskanjem i opuštanjem pesnice.

Kompanija je akcenat stavila na zdravlje, sa preko 100 režima vežbanja, merenjem nivoa stresa, zasićenosti krvi kiseonikom, a za pun potencijal korišćenja sata potrebno je instalirati Huawei health aplikaciju, koja je za potrebe testa savršeno radila i preko iPhone telefona.

Sat je vodootporan (5 ATM water-resistant), uz dobro znanu drain funkciju koja pomaže da se unutrašnjost sata oslobodi vode.

Huawei Watch 3 Pro je definitivno postao više od fitnes sata i čini se da je Huawei svoj ekosistem u punom sjaju doveo i na pametne satove.

Pogledajte i video verziju našeg testa.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track