IZGREBAN EKRAN TELEFONA JE NOĆNA MORA SVIMA: Ovo su 3 načina kako da uklonite OGREBOTINE! Potrebne sastojke sigurno imate u kući
Foto: Shutterstock

URADI SAM

IZGREBAN EKRAN TELEFONA JE NOĆNA MORA SVIMA: Ovo su 3 načina kako da uklonite OGREBOTINE! Potrebne sastojke sigurno imate u kući

Tech -

Danas ne bismo mogli da zamislimo život i obavljanje svakodnevnih obaveza bez pametnih telefona, tableta ili drugih uređaja koji imaju ekran osetvljiv na dodir.

Kako ih koristimo svakodnevno, gotovo je nemoguće da se ekran ne ogrebe, jer dolazi u dodir sa brojnim drugim predmetima poput ključeva, olovaka, privezaka kao i nakita, ili ako nam smart uređaj ispadne iz ruke.

Ukoliko ste ekran ogrebali malo dublje, pripremite se na zamenu celog displeja, ili jednostavno naučite da živite s tim "ožiljkom", ali ako je ekran zadobio samo površinske ogrebotine, onda ih možete sanirati sami, kod kuće.

Nokti, mobilni, ekran
foto: Shutterstock

Za početak, važno je da isključite mobilni telefon, ili drugi uređaj, dok sanirate ogrebotine, i nikako ga nemojte u tim trenucima držati na punjaču.

Prvi trik - Pasta za zube

Poznato je da pasta za zube može ispolirati razne predmete u kući, pa tako i ekran mobilnog telefona. Istisnite malo paste za zube, kao veličine zrna graška, na mekanu mikrofiber krpu i nežnim, kružnim pokretima, bez previše pritiska, prelazite preko sitnih ogrebotina.

Ukoliko su ogrebotine i dalje vidljive, ponovite postupak još jednom.

Pasta za zube
foto: Profimedia

Kad ste završili poliranje, potrebno je da ekran prebrišete vlažnom krpom ili peškirićem, kako biste uklonili višak paste.

Takođe, u ovu svrhu možete koristiti i polir pastu za automobile. Mekom krpom na displej telefona utrljajte je kružnim poketima, i prebrišite ekran.

Drugi trik - Soda bikarbona

Za ogrebotine na displeju možete koristiti i sodu bikarbonu. Pomešajte sodu i vodu u razmeri dve trećine sode bikarbone i jednu trećinu vode. Potom mešajte dok se ne formira gusta pasta.

mobilni telefon, čišćenje, dezinfekcija
foto: Profimedia

Mekom krpom malo dobijene smese nanesite na displej telefona i kružnim pokretima prelazite preko ogrebotina. Višak sode skinite vlažnom krpom i ispolirajte displej.

Treći trik - Puder za bebe

Žene puder za bebe često koriste kao šampon za suvo pranje, ili u procesu šminkanja, a ovaj kozmetički preparat pokazao se dobro kada su u pitanju i ogrebotine na displeju.

Funkcioniše na isti način kao i soda bikarbona, ali u nežnijem smislu. Napravite smesu, utrljajte u ogrebotine, i potom uklonite ostatke.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:21

NAJOPASNIJA TIK TOK IGRA DO SADA POKAZUJE MAŠTOVITOST REGIONA! Živković: Roditelji nezreli, žure da detetu gurnu telefon u ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track