WHATSAPP UVODI NOVINU KOJA SE MNOGIMA NEĆE DOPASTI: Najviše će pogoditi one koji vole da PROSLEĐUJU PORUKE
Foto: Profimedia

OVIH DANA

WHATSAPP UVODI NOVINU KOJA SE MNOGIMA NEĆE DOPASTI: Najviše će pogoditi one koji vole da PROSLEĐUJU PORUKE

Tech -

Popularna aplikacija za dopisivanje, WhatsApp, u novoj nadogradnji će postaviti ograničenja koliko puta korisnik može da prosledi poruku.

Navedenu promenu uočio je portal WABetaInfo, internet stranica koja pretražuje kod ranih verzija WhatsAppa pre nego što se te verzije puštaju na tržište.

Vocap, WhatsApp
foto: Profimedia

U nedavnoj beta verziji za Androidovu verziju aplikacije, WhatsApp je blokirao korisnike da prosleđuju poruku na više od jednog grupnog razgovora. Ako korisnik želi da prosledi tekst u drugi ili treći razgovor, moraće ponovo da ga odabere i ponovo prosledi, pojašnjavaju iz WABetaInfo.

"Kada je poruka označena kao prosleđena, više nije moguće proslediti je na više od jednog grupnog razgovora u isto vreme", rekli su, a napominju da se novo ograničenje trenutno primenjuje samo na beta testere i da će biti omogućeno svima u sledećih nekoliko dana. Međutim, ostaje nejasno zašto WhatsApp uvodi nova ograničenja.

WhatsApp, aplikacija, Vocap
foto: Profimedia

Ovo nije prvi put da je WhatsApp otežavao prosleđivanje sadržaja u pokušaju da iskoreni prevare. U martu 2019. dodali su oznaku koja automatski označava da li je poruka prosleđena, a godinu dana kasnije uvedeno je ograničenje broja prosleđivanja poruke kako bi se zaustavio talas lažnih vesti, koje su se širile aplikacijom u vreme izbijanja pandemije koronavirusa.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:21

NAJOPASNIJA TIK TOK IGRA DO SADA POKAZUJE MAŠTOVITOST REGIONA! Živković: Roditelji nezreli, žure da detetu gurnu telefon u ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track