KAKO PREKINUTI ONLAJN VEZU? Ne morate brisati jednu po jednu sliku, postoji mnogo BRŽE i jednostavnije rešenje za emotivni kraj!
Foto: Profimedia

Teško je

KAKO PREKINUTI ONLAJN VEZU? Ne morate brisati jednu po jednu sliku, postoji mnogo BRŽE i jednostavnije rešenje za emotivni kraj!

Tech -

Kada raskinemo sa nekim koga smo mnogo voleli, poslednja stvar koja nam treba je da nas društvene mreže podsećaju da se nešto sa našim bivšim partnerom desilo na današnji dan ili da on uopšte postoji.

internet, IT
foto: Profimedia

Mnogi se odlučuju da ovaj problem reše tako što će blokirati tu osobu na svim mrežama, ali to je jedan od najektremnijih načina. Moguće je sačuvati uspomene, a ne gledati osobu zbog koje ste tužni svakog dana.

Pre svega neophodno je da neko vreme ne pretražujete tu osobu. Naime, gugl i društvene mreže funkcionišu putem algoritma, koji vam izbacuje onu osobu sa kojom ste najviše komunicirali, a to je vaš bivši. Ukoliko prestanete da komunicirate sa njom i da gledate slike i gugl će vremenom shvatiti da više niste zajedno.

deca, internet, društvene mreže, mobilni telefon
foto: Shutterstock

Iako ne možete da obrišete sećanja i zajednička dešavanja, možda bi bilo ok da obrišete neke stvari kojih ne želite da se stalno podsećate. Iz tog razloga postoji jednostavna opcija koja će vam olakšati ovaj težak posao. Gugl fotos ima opciju koa vam omogućava da sakrijete određene ljude ili ljubimce, kao i datume za koje ne želite da dobijate podsetnike. Idite na Photo Settings, pa Memories i onda odaberite “Hide people & pets”. Što se tiče Fejsbuk-a, možete da uradite slično na Memories page opcijomo Hide People.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:37

PSIHOLOG CRNJIN O SVE ČEŠĆEM PROBLEMU SA KOJIMA SE RODITELJI SUSREĆU: Kako svesti upotrebu mobilnih tehnologija na minimum?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track