WHATSAPP SPREMA TEKTONSKE PROMENE: Zakerberg sve objasnio u GLASOVNOJ PORUCI! Imaćete utisak kao da koristite DRUGU APLIKACIJU
Foto: Shutterstock

NOVI APDEJT

WHATSAPP SPREMA TEKTONSKE PROMENE: Zakerberg sve objasnio u GLASOVNOJ PORUCI! Imaćete utisak kao da koristite DRUGU APLIKACIJU

Tech -

Mark Zakerberg je na svom je Fejsbuk profilu objavio glasovnu poruku u kojoj je najavio nove promene na WhatsApp-u.

"Zdravo svima, svakog dana ljudi putem WhatsApp-a pošalju oko sedam milijardi glasovnih poruka", započeo je Zakerberg u glasovnoj poruci.

"Zbog toga smo dodali neke nove mogućnosti kao što je reprodukcija poruke izvan četa, pauziranje snimanja poruke i spremanje glasovne poruke u skice. Nadamo se kako će vam ovime postati lakše da šaljete i slušate poruke", zaključio je.

Ovo nije jedino što će se na WhatsApp-u promeniti.

Kompletan spisak promena je sledeći:

  • Reprodukcija izvan četa - korisnici sada mogu da slušaju glasovnu poruku izvan četa i istovremeno da obavljaju više zadataka i bave se drugim stvarima, umesto da "bulje" u određeni prozor za čet.
  • Pauziraj/ nastavi snimanje - prilikom snimanja glasovne poruke, korisnici sada mogu da pauziraju snimanje i nastave kada budu spremni.
  • Vizualizacija pomoću talasa - WhatsApp dodaje vizualni prikaz zvuku u glasovnoj poruci.
  • Pregled skice - korisnici sada mogu da slušaju svoje glasovne poruke pre nego što ih pošalju.
  • Zapamti reprodukciju - ako pauzirate dok slušate glasovnu poruku, možete da nastavite gde ste stali kada se vratite u čet.
  • Brza reprodukcija prosleđenih poruka - korisnici sada mogu da reprodukuju glasovne poruke brzinom od 1.5x ili 2x
Vocap, WhatsApp
foto: Profimedia

Ograničavanje broja prosleđenih poruka

Podsetimo, nedavno je objavljeno da će WhatsApp u novoj nadogradnji postaviti ograničenja koliko puta korisnik može da prosledi poruku.

"Kada je poruka označena kao prosleđena, više nije moguće proslediti je na više od jednog grupnog četa u isto vreme", rekli su, a napominju da se novo ograničenje trenutno primenjuje samo na beta testere i da će biti omogućeno svima u sledećih nekoliko dana. Međutim, ostaje nejasno zašto WhatsApp uvodi nova ograničenja.

Ovo nije prvi put da je WhatsApp otežavao prosleđivanje sadržaja u pokušaju da iskoreni prevare. U martu 2019. dodali su oznaku koja automatski označava da li je poruka prosleđena, a godinu dana kasnije uvedeno je ograničenje broja prosleđivanja poruke kako bi se zaustavio nalet lažnih vesti, koje su se širile aplikacijom u vreme izbijanja pandemije koronavirusa.

(Kurir.s)

Bonus video:

01:07

FEJSBUK MENJA IME? Sve bi trebalo da bude poznato za nekoliko dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track