OTVORITE ČETVORO OČIJU! Poruka koja kruži FEJSBUKOM naneće vam mnogo štete: Ove 4 reči otkriće vam da ste na meti HAKERA!
Foto: Thiago Prudencio / Zuma Press / Profimedia

NE OTVARAJTE NIKAKO!

OTVORITE ČETVORO OČIJU! Poruka koja kruži FEJSBUKOM naneće vam mnogo štete: Ove 4 reči otkriće vam da ste na meti HAKERA!

Tech -

Na društvenim mrežama često kruže linkovi i poruke koje šalju hakeri ne bi li na neki način došli do informacija o vama koje mogu da im budu korisne.

Hakeri
foto: Printscreen YToutube/TheRichest

Trenutno je jedan takav link aktuelan na društvenoj mreži fejsbuk, a mnogi su već pali na ovaj zloćudan trik. Najveći problem je što ako kliknete na ovaj link možete hakerima da date poverljive informacije o vama ili čak da im dozvolite da na vaš uređaj instaliraju aplikacije koje su prepune virusa.

Stručnjaci kompanije LADBible ističu da kliktanjem na linkove nećete odmah biti izloženi hakerskom udaru.

Hakeri
foto: Printscreen

- Ukoliko obratite pažnju na web-stranicu, gde ste završili, možete uočiti nepravilnosti koje otkrivaju prevaru- navodi se.

Ako ne možete da dobijete “prijatelja” koji vam je poslao poruku koja u sebi sadrži četiri ključne reči "Pogledaj šta sam pronašao" ili "Jesi li ti u ovom videu?" koji prati neki link, obratite pažnju da li obično koristi emodžije i linkove u prepiskama, jer je opreznost vaše najjače oružje.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:37

RAZOTKRIVAO KRIMINALCE, ISTRAŽIVAO OTMICU HAJNEKENA I UBISTVO KENEDIJA Ko je holandski novinar kome je sinoć PUCANO U GLAVU?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track