NAPISAO TVIT, PA SE SUOČIO SA ZATVORSKOM KAZNOM: Ceo svet poludeo jer je OSUĐEN zbog posta uvredljive sadržine na društvenoj mreži
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

NAPISAO TVIT, PA SE SUOČIO SA ZATVORSKOM KAZNOM: Ceo svet poludeo jer je OSUĐEN zbog posta uvredljive sadržine na društvenoj mreži

Tech -

Korisnik Tvitera iz Velike Britanije po imenu Džozef Keli osuđen je na 150 sati društveno korisnog rada zbog objavljivanja “veoma uvredljivog” tvita o kapetanu ser Tomu Muru, oficiru britanske vojske koji je prikupljao novac za Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) tokom pandemije.

Mur je postao nacionalna ličnost u Velikoj Britaniji nakon što je prošetao 100 krugova po svojoj bašti pre svog 100. rođendana, a nakon toga ga je kraljica proglasila vitezom.

Tviter, 08.03.2018.
foto: Reuters

Dan nakon njegove smrti, Keli je na Tviteru napisao:

- Jedini dobar britanski vojnik je mrtav britanski vojnik, gori staro momče, gori.

Keli je proglašen krivim u februaru prošle godine i bio je suočen sa zatvorskom kaznom.

Njegov slučaj je skrenuo pažnju na često kritikovan deo zakona Ujedinjenog Kraljevstva koji dozvoljava korisnicima društvenih medija da budu krivično gonjeni zbog slanja “veoma uvredljivih” poruka.

Tviter
foto: Reuters 27 Okt

Kako prenosi The National, Keli je osuđen u sredu. Njegova odbrana je tvrdila da je Keli u to vreme imao malo pratilaca na Tviteru i da je pio pre pisanja posta, te da je obrisao tvit samo 20 minuta nakon što ga je objavio.

Keli je osuđen na 18 meseci nadzora i 150 sati društveno korisnog rada.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

05:06

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE... Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track