NAVIKA KOJU MNOGI IMAJU JAKO JE OPASNA: Zbog čega nije dobro nositi TELEFON sa sobom kada idete u WC?
Foto: Profimedia

oprez

NAVIKA KOJU MNOGI IMAJU JAKO JE OPASNA: Zbog čega nije dobro nositi TELEFON sa sobom kada idete u WC?

Tech -

Prema britanskom istraživanju, prosečna osoba provede nešto duže od 3 sata nedeljno u toaletu, što daleko premašuje preporučenih 10 do 15 minuta dnevno.

Ako se pitate kako to vreme prolazi, onda su mobilni telefoni vaš odgovor. Ovo istraživanje ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko svi priznamo da koristimo mobilni telefon u toaletu.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ne bi trebalo da provedete više od 15 minuta u toaletu sa telefonom!

Mobilni telefon, WC, Kupatilo, Toalet
foto: Profimedia

Telefon je magnet za bakterije

Telefoni mogu veoma uspešno da prenose i pokupe bakterije. Oni ih sa svoje površine mogu preneti na vaša intimna područja, a takođe ih mogu pokupiti sa bilo koje površine kupatila dok perete ruke ili puštate vodu.

Hemoroidi i drugi rektalni problemi

Prema lekarima, sedenje u toaletu od 1 do 15 minuta je sasvim normalno. Provođenje više vremena od toga stvara nepotrebni pritisak na vaš rektum, a hemoroidi su jedna od najozbiljnijih posledica. Korišćenje telefona vas nesvesno tera na duže ostajanje, a niko ne želi pojavu hemoroida.

mobilni telefon, mobilni, avg 2019
foto: AP, Jenny Kane

Odlazak u toalet je beg

Studija iz 2016. godine pokazala je da su mnogi učesnici koristili svoje telefone kako bi potisnuli negativna osećanja i emocije. Takođe, ista studija je pokazala da studenti koriste svoje telefone kako bi se izborili sa dosadom. Kao rezultat toga, kontinuirana upotreba telefona, koja nastaje onda kada sa njim konstantno idete u toalet, može imati ozbiljan uticaj na naše mentalno zdravlje.

Gubite svoje vreme

Prema istraživanju, svi provedemo u proseku 90 minuta dnevno na našim telefonima, što je oko 3,9 godina našeg života. To znači da nam telefoni mogu odvratiti pažnju od naših poslova i svakodnevnih aktivnosti.

Viber, Mobilni Telefon
foto: Shutterstock

Prema ovoj studiji, zaposleni gube oko 5 sati nedeljno na stvari koje nisu vezane za posao. Dakle, mnogi ljudi su priznali da proveravaju svoje poruke i društvene mreže kada bi zapravo trebalo da rade.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:17

OVAKO VAS VARAJU U INTERNET PRODAJI Naručite masku za telefon, a platite nekome iz Katara mobilni od 900 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track