Upoznajte se bolje sa novim Huawei nova 9 SE telefonom (TEST)

Upoznajte se bolje sa novim Huawei nova 9 SE telefonom (TEST)

Tech -

Huawei nastavlja sa predstavljanjem novih uređaja, a od prvog aprila kod nas je dostupan još jedan model koji će se posebno svideti mlađim generacijama. Upoznali smo se sa Huawei nova 9 telefonom, a za koji smo čuli samo reči hvale. Sada nam je stigla malo drugačija verzija iz iste serije – Huawei nova 9 SE.

Pakovanje

Kada nam je stigao telefon u ruke jedva smo čekali da ga otvorimo, i vidimo šta se sve krije u kutiji. Zajedno sa lepo upakovanim telefonom koji je u zaštitnoj kesici, dobija se i kabl za napajanje, mrežni adapteruputstvo i garantni list. Sve što treba da se dobije uz telefon, bez da dodatno morate da kupujete punjač.

Huawei
foto: Privatna Arhiva

Dizajn

Ono što svaki Huawei telefon čini posebnim je svakako njegov dizajn i osećaj dok ga držite u ruci. Telefon je prijatan za rukovanje zbog svojih zaobljenih ivica i bočnih strana. Iako je na prvi pogled telefon veliki, ta veličina je idealna da vam stane u ruku, i specijalno je dizajniran da legne u vaš dlan. Ovog puta nas je oduševila pozadina telefona koji ima širok spektar prelepih boja da vam bude žao da preko njega stavite masku. Model koji smo mi testirali je bio Crystal Blue plava verzija, a takođe dolazi u Midnight Black crnoj, i Pearl White beloj boji. Ono što nismo mogli da ne primetimo je prelivanje boja od plave do narandžaste, posebno na suncu, i izgleda kao pravi letnji zalazak sunca. Kod ovakvih boja i materijala telefona često zasmeta brzo prljanje od otisaka prstiju, međutim vrlo lako se briše tako da nije stvar koju bismo naveli kao manu.

Huawei
foto: Privatna Arhiva

Kamera

Na poleđini telefona vidimo modul sa dve kamere i blic koji su potpuno dovoljne da zabeležite svaki momenat. Za to ponovo možemo da se zahvalimo Al Quad Camera sistemu koji podržava glavnu kameru od 108 MP, ultraširokougaonu od 8 MP, Bokeh od 2 MP i mikro od 2 MP.

Testirali smo slikanje u noćnom režimu gde se svaki detalj odlično video kao i u lošijem osvetljenju i nismo naišli ni na kakvu manu osim toga što nakon slikanja treba par sekundi da se slika izoštri, i ako brzo pomerite telefon po navici, slika može ispasti malo mutna.

Huawei
foto: Privatna Arhiva

Zanimljiva stavka kod snimanja videa je što možete pauzirati snimanje, promeniti kadar i nastaviti snimanje, tako da na taj način možete praviti interesantne videe sa više mesta u jednom videu bez naknadnog sklapanja. Huawei poseduje aplikaciju Petal Clip i sa njom možete lako uređivati vaše video zapise, i postati novi vloger za tren oka.

Ne smemo zanemariti ni prednju kameru koja je zaista odlična za selfije, a sa Huawei nova 9 SE telefonom i noću možete beležiti fotografije na kojima se vidite kao da imate ispred sebe reflektor.

SuperCharge i Baterija

Kao što smo na početku rekli, uz telefon dolazi i uredno spakovan punjač koji će vaš Huawei nova 9 SE telefon napuniti brzinom svetlosti. Baterija je sama po sebi snažna ali uz SuperCharge tehnologiju puni 0-100% za 38 minuta što je odlična specifikacija koja je u današnje vreme, kada smo svi na telefonima najveći deo dana, jako bitna.

Huawei
foto: Privatna Arhiva

Aplikacije

Nakon što smo se zabavili sa samim telefonom i testirali sve njegove mogućnosti na red je stigao AppGallery i Petal Search o kom svi toliko pričaju. Rukovanje je vrlo jednostavno, a Petal Search poseduje sve nužne aplikacije koje svakodnevno koristimo. Brzo se skidaju i sam Petal Search je vrlo interesantan jer se prilagođava vama i vašim interesovanjima, te u sklopu aplikacije imate i najvažnije vesti dana tako da izgleda kao mala zbirka na kojoj vam je sve na klik od vas.

Isto važi i za AppGallery koji je klasična prodavnica aplikacija i podržava mnoge zanimljive aplikacije i igrice za vaš telefon.

Huawei
foto: Privatna Arhiva

Utisak

Generalni utisak o ovom telefonu je da je vrlo praktičan za korišćenje i poseduje skoro sve karakteristike koje su vam potrebne da biste bili zadovoljni vašim telefonom. Pored svih pozitivnih strana, njegov plus je što neće biti veliki izdatak za vaš džep, a imaćete najnoviji model Huawei telefona.

Za više informacija o ceni i dostupnosti posetite huaweishop.rs.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track