LAKŠE JE NAPISATI PRAVE REČI NEGO SKRAĆENICU: FBI vodič za INTERNET SLENG od čak 83 stranice raspametio ljude: I PLAČU I SMEJU SE!
Foto: Shutterstock

Ludnica

LAKŠE JE NAPISATI PRAVE REČI NEGO SKRAĆENICU: FBI vodič za INTERNET SLENG od čak 83 stranice raspametio ljude: I PLAČU I SMEJU SE!

Tech -

Mnogi od nas napišu 'lol' kada hoće da naglase da je nešto što su upravo videli ili pročitali na društvenim mrežama potpuno suprotno od smešnog, ili bacaju brzi 'brb' da bi kolegama poručili da se udaljavaju od računara dok rade od kuće.

Lol
foto: 9gag

Bez obzira na termine koji su (ne)prihvaćeni u celom svetu, ili njihovu nekad (ne)spretnu upotrebu, FBI je sve prevazišao!

Sa širenjem interneta, sleng i upotreba akronima su nesumnjivo postali veliki deo onlajn razgovora i komentara. Snalazimo se s njima kako znamo i umemo,

Skoro niko nije imao pojma da se FBI bavi i ovim, sve do odgovora američke agencije na zahtev za slobodom informacija. Zahvaljujući nečijem pitanju postavljenom još 2014. njihov vodič za internet sleng postao je konačno dostupan na mreži za sve.

Internet, hakeri
foto: Shutterstock

Lista na čak 83 strane uključuje mnogo pojmova koje verovatno znate, kao što su, recimo, BFF (najbolji prijatelji zauvek), FAO (obratite pažnju) ili ONO (ili najbliža ponuda), ali tu ima zaista neobičnih termina koji su privukli pažnju ljudi.

Mnogi koji su bacili pogled na FBI listu sa sigurnošću tvrde da, iako koriste internet i društvene mreže od samog početka, nikada u životu nisu videli da neko koristi akronim ALOTBSOL kako bi podstakao nekoga da „uvek gleda na svetlu stranu života“!

Društvene Mreže, Sleng
foto: Tviter

Isto se može reći i za PMIMHMMFSVGAD što znači: Izvinite, mora da ste me zamenili sa nekim koga to interesuje? Ili VILABOCTGVTR - Da li biste uz tu primedbu voleli činiju krema?

Da li bi? Iskreno, niko o ovome nema pojma!

smejanje
foto: Profimedia

Veliki je broj onih koje je FBI-jev vodič zbunio, što se vidi u komentarima kada su korisnici Tvitera počeli da dele snimak ekrana vodiča na ovoj mreži s ovim „šifrovanim“ porukama, uključujući i primere kao što su BTVITIAILVI (Usput, mislim da sam zaljubljen u tebe) i MSR - romansa Moldera i Skali (junaka Dosijea X).

Korisnici Tvitera tvrde da bi se rasplakali od muke kada bi ovo stalno viđali s obzirom da je "bukvalno brže otkucati prave reči nego smisliti akronim" za BTVITIAILVI, a jedan kaže:

Internet
foto: Shutterstock

„Kao da je FBI slao poruke mojoj mami! Ona misli da bi trebalo uvek da izmisliš svoje akronime u tekstu. Umesto da koristi ustaljene termine, ona pravi svoje i ja moram nekad da provedeš narednih deset minuta pokušavajući da utvrdim šta je htela da kaže, da li ćemo se videti sledeće subote ili ne."

Kome ovo treba, pitaju se drugi, opisujući dugo skrivenu FBI listu ili kao „glupu“ ili kao „suviše smešnu“.

Glupost, Glup
foto: Profimedia

No, bez obzira da li je zaista pomogla FBI-u u istragama, barem uspeva da nam svima pruži malo zabave!

Kurir.rs/Unilad/B.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track