NAJMANJI UREĐAJ U VAŠOJ KUĆI TROŠI NAJVIŠE STRUJE: Svi ga imaju i nikad ga ne ISKLJUČUJU, a zbog njega su računi ektremno VISOKI!
Foto: Profimedia

ON TROŠI NAJVIŠE STRUJE

NAJMANJI UREĐAJ U VAŠOJ KUĆI TROŠI NAJVIŠE STRUJE: Svi ga imaju i nikad ga ne ISKLJUČUJU, a zbog njega su računi ektremno VISOKI!

Tech -

Računi za struju predstavljaju najveću glavobolju mnogima, a posebno u zimskim periodima kada se tome doda i grejanje. Iz tog razloga, ljudi širom sveta se trude da ih smanje na najmanji mogući nivo, međutim to nije uvek tako jednostavno, posebno kada ne znate koji su vaši najveći potrošači.

takse, porez, obračun, PDV, račun, računanje, digitron, papiri, računovođa
foto: Profimedia

Kada razmišljate o stvarima koje u vašem domaćinstvu troše mnogo struje, verovatno vam na umu nije ovaj minijaturni uređaj. Ako ruter za internet držite uključenog čitav dan, potrošiće struje kao i frižider.

Stoga bi trebalo obratiti pažnju na energetski učinak rutera pre nego što ga kupite i uverite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kad je uključen i u stand-by modu.

Internet, Trik, Brzina, Ruter, Vaj Faj, Protok, Unapređivanje
foto: Youtube Printscreen

Nemačka savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se ruter ne može isključiti jer se njim koristi i telefonska linija. Ako je to slučaj, savet je da se nabavi ruter koji ima opciju da se barem ugasi wi-fi kada nije u upotrebi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:46

ŠEST OSOBA STRADALO OD STRUJNOG UDARA NA NAŠIM PRUGAMA: Plastični hirurg o povredama do kojih dolazi kada kroz telo prođe STRUJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track