LOŠE VESTI ZA ONE KOJI SNIMAJU TELEFONSKE RAZGOVORE: Gugl uvodi promene koje se mnogima neće svideti
Foto: AP/Ilustracija

VIŠE NEĆE BITI TAKO LAKO

LOŠE VESTI ZA ONE KOJI SNIMAJU TELEFONSKE RAZGOVORE: Gugl uvodi promene koje se mnogima neće svideti

Tech -

Korisnici popularnih aplikacija za snimanje audio-poziva nemaju sreće proteklih godina jer malo po malo su ih ograničavali, do te mere da su postale beskorisne. A Gugl sad ide korak dalje i na Play Store-u u potpunosti zabranjuje aplikacije treće strane za snimanje poziva, piše ICT Business.

žena, Kompjuter, telefon
foto: Profimedia

Više nije bilo strpljenja ni volje izlaziti im u susret jer ljudi iza njih nisu prestajali s lošom praksom. Na primer, sve te aplikacije tražile su dozvolu pristupa Accessibility API, kreiranom za ljude s invaliditetom, kako bi mogle do audio znake uređaja. To se odnosilo isključivo na one s Android sistemima.

“Aplikacije s osnovnom funkcijom namenjenoj direktoj podršci osobama s invaliditetom ispunjavaju uslove za korišćenje IsAccessibilityTool. Aplikacije koje ne ispunjavaju uslove za IsAccessibilityTool ne smeju da koriste oznaku koja ukazuje na suprotno i moraju da ispunjavaju istaknute zahteve za otkrivanje podataka i pristanak od strane korisnika. Accessibility API nije kreiran u tu svrhu i ne može se od njega zahtevati snimanje zvuka udaljenog poziva", stoji u pravilima Gugla.

(Kurir.rs/ Poslovni.hr)

Bonus video:

01:50

DECA OD 5 GODINA KORISTE TIK TOK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track