NE MOŽETE DA ODLUČITE ŠTA DA GLEDATE NA TELEVIZIJI? Evo kako da rešite ovaj problem koji vas jako nervira, vrlo je JEDNOSTAVNO!
Foto: Profimedia

TEŠKO JE ODLUČITI?

NE MOŽETE DA ODLUČITE ŠTA DA GLEDATE NA TELEVIZIJI? Evo kako da rešite ovaj problem koji vas jako nervira, vrlo je JEDNOSTAVNO!

Tech -

Uobičajena mana u donošenju odluka je oslanjanje na ograničene ili zastarele informacije iz ograničenih izvora. Umesto da traže preporuke od prijatelja čije mišljenje cene, mnogi se oslanjaju na Netfliks da ih vodi.

Istraživanje koje su sproveli "Reelgood" i "Learndipity Data Insights" otkrilo je da u proseku provedemo 18 minuta tražeći šta da gledamo na Netfliks-u pre nego što se konačno odlučimo.

par, hrana, televizija
foto: Profimedia

- Izbor TV emisije može izgledati nevažno, ali u stvari je prilično složena odluka. Postoji toliko mnogo faktora koje treba uzeti u obzir, poput vašeg raspoloženja te noći, da li želite laganu komediju ili psihološku dramu. S obzirom na to da je 40 odsto ispitanika želelo da gleda nešto drugačije od svog partnera, 18 minuta ne izgleda tako loše - kažu Arno Ševalije i Albreht Enders, koji se ovim problemom bave u svojoj knjizi „Rešivo: jednostavno rešenje za složene probleme“.

Dodaju da postoje tri ključna pitanja sa kojima se suočavamo kada biramo šta ćemo gledati.

Pre nego što pronađemo rešenje za problem, moramo da znamo koji problem zapravo pokušavamo da rešimo. Dakle, kada je u pitanju izbor onoga što želimo da gledamo te večeri, moramo da znamo koju potrebu želimo da ispunimo.

spavanje, san, kauč, televizija
foto: Profimedia

- Želite da gledate najbolje ocenjenu emisiju na Netfliks-u ili onu koja odgovara vašem raspoloženju? Da li tražite nešto za zabavu ili nešto duže i složenije? Ovo su neka od pitanja koja treba da postavimo sebi. Ako ne razumete šta tražite, gotovo sigurno nećete naći , kažu autori.

Često jedan član domaćinstva želi da gleda jedno, a drugi član želi nešto drugo. U slučaju Netfliks-a, to može značiti da jedan partner traži nasilni triler, dok drugi ima na umu romantičnu komediju. Rezultat je često da se te večeri uopšte ništa ne gleda.

Uobičajena mana u donošenju odluka je oslanjanje na ograničene ili zastarele informacije iz ograničenih izvora. Umesto da traže preporuke od prijatelja čije mišljenje cene, mnogi korisnici Netflika se u potpunosti oslanjaju na samu platformu da ih vodi, dodaju autori, a piše Metro.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:41

MATEJ ME JE JAKO VOLEO, DOPISIVALI SMO SE! Ispovest Olje Vampirice za Kurir TV: Otkrila SVE DETALJE svog odnosa sa Perišom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track