NE TRAŽITE POSAO, ON ĆE NAĆI VAS! Zaboravite na LinkedIn, OVDE se sada traži posao: U samo 7 dana dobio 20 POZIVA ZA INTERVJU!
Foto: Profimedia

revolucionarno

NE TRAŽITE POSAO, ON ĆE NAĆI VAS! Zaboravite na LinkedIn, OVDE se sada traži posao: U samo 7 dana dobio 20 POZIVA ZA INTERVJU!

Tech -

Dugo tražite posao, a ne pronalazite ga? Možda samo niste na pravom mestu. Dobro poznata platforma za apliciranje na tržištu rada, polako ali sigurno, izumire, a sve je veći broj članova nove aplikacije koja je zabeležila veliki uspeh u pronalasku odgovarajućeg posla za tragače.

Kompanija, u čijem je vlasništvu nova aplikacija - "Slack Technologies", kaže da ne zna koliko grupa za umrežavanje postoji na platformi, a da popularnost samo raste...

Naime, prema pisanju WSJ-a, jedna platforma bi mogla postati "novi LinkedIn", a to je "Slack". U Srbiji, generalno, malo ljudi zna za ovaj izum, a još manji broj ga koristi.

rad od kuće, kompjuter
foto: Profimedia

Kompanije su prihvatile "Slack" kako bi ubrzale komunikaciju u kancelariji, a sada radnici koriste ovu alatku za razmenu poruka da ubrzaju traženje posla. Ona omogućava timovima i celoj radnoj snazi da "trguje" informacijama – i to je jedan od razloga zašto je njegova upotreba porasla sa porastom rada na daljinu.

"Slack" je takođe dobro mesto za nezavisne kanale, odnosno za ljude koji ne rade zajedno, ali žele da se povežu i umreže. Recimo, Klark Baron je tako, preko jedne grupe sa Slack-a, koja je pokrenuta 2020, pronašao posao u marketingu vrlo brzo.

Podneo je zahtev da se pridruži "Slack" kanalu nakon što su ga kontakti iz posla upoznali s tim. Pre nego što je pušten u grupu, jedan od članova grupe je hvalio svoje iskustvo na kanalu i označio da traži posao. U roku od nedelju dana nakon što se pridružio grupi, Baron je primio oko 20 poziva za intervjue i uvodne razgovore za posao!

koleginica, posao, dekolte, naočare
foto: Profimedia

Iz kompanije kažu da je pretraga pronašla kanale za umrežavanje za profesionalce u tehnologiji, ljudskim resursima, prodaji, regrutovanju i drugim poljima.

Jedna "Slack" grupa, pod nazivom "Blacks in Technology", procenjuje da je okupila blizu 8.000 članova od kada je počela pre oko sedam godina — uključujući otprilike 3.000 samo u poslednje dve godine.

Mnogi "Slack" forumi uključuju prava imena članova i radna mesta, a arhiva javnih grupnih razgovora dostupna je i pretraživa svim korisnicima. Članovi mogu privatno slati jedni drugima poruke, a kandidati za posao se povezuju sa menadžerima za zapošljavanje.

govor tela, posao, upoznavanje
foto: Profimedia

Kurir.rs / Telegraf.rs

Bonus video:

03:15

OSTALO MI JE SAMO DA SE POJAVIM U BELOJ KOŠULJI DA ME STRELJAJU! Veliki intervju Branislava Lečića, progovorio o POKUŠAJU UBISTVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track