HUAWEI WATCH GT 3 PRO : Genijalnost i lepota u jednom uređaju
Foto: Promo

TEST

HUAWEI WATCH GT 3 PRO : Genijalnost i lepota u jednom uređaju

Tech -

Ako vam je Huawei Watch GT 3 bio savršeni pametni sat sa svim karakteristikama koje možete poželeti, onda će vas Huawei Watch GT 3 Pro tek ostaviti bez teksta! Unapređen dizajn, genijalni noviteti i praktičnost je ono što ovaj sat čini toliko dobrim.

Huawei Watch GT serija je od 2018. do danas važila za jednu od najjačih i najpopularnijih kada se radi o pametnim satovima, zato smo odlučili da baš ovaj gedžet stavimo na test, i još jednom se uverimo u njegov kvalitet.

Huawei
foto: Promo

Dizajn

Ovaj sat dolazi u dva modela, kako uglavnom Huawei i proizvodi svoje satove. Jedan od 46.6 mm i drugi od 42.9mm, koji se potpuno razlikuju u izgledu. Mi smo koristili model od 42.9mm, kao najveću prednost ovog modela smo istakli njegovu boju kao i moderan izgled narukvice. Dolazi u perla beloj boji, sa zlatnim ili srebrnim detaljima u zavisnosti od narukvice. Možete birati između bele kožne i bele titanijumske narukvice, a obe ga čine vrlo efektnim i modernim. A pored izgleda, veoma je lak, udoban i nosiv.

Novi pametni sat dolazi sa punjačem i to je zapravo sve što vam treba, jer je sat sam po sebi dovoljan. Čim smo ga izvadili iz kutije, videlo se da se radi o zaista kvalitetnom satu i da je ovo neverovatan spoj elegancije i opušteno-sportskog izgleda koji je uklopljiv uz svaku modnu kombinaciju.

Huawei
foto: Promo

Aktivacija i mogućnosti

Prvi korak je svakako bio aktiviranje sata, za koje nije bilo potrebno mnogo vremena. Sve što treba da se uradi je da se poveže sat i mobilni telefon preko Bluethooth-a i na taj način se pokrene prebacivanje podataka sa telefona na sat. To je trajalo svega 45 minuta i moj sat je bio spreman za korišćenje.

Ako niste korisnik Huawei telefona, nego imate neki drugi model, potrebno je sa instalirate Huawei Health aplikaciju. Uz pomoć nje ćete moći u potpunosti kontrolisati svoj sat, beležiti i pratiti sve što on prati.

Oduševila me je činjenica da na ruci nosim uređaj koji prati mene i moje telo bez prestanka i beleži svaki moj korak. Jako je praktično da kad god pogledam na sat vidim koliko sam prešla koraka, koliki mi je puls ili moje otkucaje srca. A kada se uđe na Huawei Health aplikaciju, možete videti kakav je vaš kvalitet sna, u kojim ste fazama sna sve bili, da li ste sanjali i krajnju ocenu o vašem snu. Pored toga, meri vam i nivo stresa te možete pratiti koje situacije u vašem svakodnevnom životu na vas mogu uticati negativno, a koje pozitivno.

Huawei
foto: Promo

Na desnoj strani sata nalazi se rotirajuća krunica koju možete pritisnuti da otvorite meni za aplikacije. Ispod njega je još jedno dugme koje ima EKG senzor u sebi. Huawei Watch GT 3 nije imao ovu pogodnost. Pritiskom na njega nećete vratiti korak unazad (to se u sistemu radi prevlačenjem prsta s lijeva na desno), ali ćete otvoriti meni sa izborom sportskih aktivnosti za snimanje. Ovaj odjeljak takođe prikazuje preostalo vreme u satima koje biste trebali odmoriti nakon nekog pokreta.

Posebno mi je bilo interesantno što na raspolaganju ima više od 100 sportskih režima, poput biciklizma, planinarenja ili preskakanja konopca. Po prvi put ćete imati priliku da isprobate režim za ronjenje na dubinama do 30 metara. A još jedan novitet je i poseban režim za golf.

Huawei
foto: Promo

Pored svih ovih mogućnosti, Huawei Health ima i odeljak u kom možete birati pozadinu vašeg sata. Izbor je beskonačan, a ja nisam uspela da stignem do kraja liste. Možete birati između klasičnih pozadina koje će vaš sat učiniti elegantnim, ili onih šarenih, koje su bile moj izbor i na taj način dobiti mini remek delo na svojoj ruci.

Pozivi i notifikacije

Zvučnik je našao svoje mesto pod ovim hardverskim kontrolama. Zvuči jako dobro i koristićete ga posebno tokom telefonskog razgovora. Takođe može da proizvodi zvukove za dolazne notifikacije, ali je vibracija, koja dobro funkcioniše dovoljna. Notifikacije stižu bez zakašnjenja i Leva strana je prazna, a na dnu je mikrofon. Kada budete vodili razgovor, vaš sagovornik neće primetiti da pričate preko sata jer je kvalitet zvuka i mikrofona jako dobar.

Baterija

Ono što me je posebno oduševilo kad se radi o ovom satu je njegova baterija. Nakon što je napunjen do 100% prvog dana nakon otvaranja, trajao je bez punjenja čitavih 7 dana, uz svakodnevno korišćenje odnosno praćenje mog tempa života. Napunio se za svega 35 minuta, i definitivno nisam morala da mislim na njegovu bateriju. Sat podržava WiFi i obrnuto punjenje, odnosno punjenje sata pomoću telefona.

Huawei
foto: Promo

Koliko ja nisam mislila na njega, toliko on jeste na mene, te je uz aktivaciju na Huawei Health aplikaciji, postao moj mali podsetnik na važne stvari u životu. Kad oseti da dugo nema kretanja, stigne podsetnik da ustanem i pokrenem svoje telo. Na svakih sat vremena me je podsećao da pijem vodu, a kao najsimpatičnija stavka od svih je bio podsetnik da se smejem, što je u današnje vreme i za način na koji svi živimo, malo više potrebno.

U pogledu konstrukcije i dizajna, novi Huawei Watch GT 3 Pro je očiti lider i moj novi omiljeni uređaj koji neću skidati sa ruke.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track