SPOMENIK INTERNET EKSPLORERU POSTAO HIT U SVETU! Otkriveno ko ga je podigao i zašto: To je bio odnos ljubavi i MRŽNJE! (FOTO)
Foto: Profimedia

južna koreja

SPOMENIK INTERNET EKSPLORERU POSTAO HIT U SVETU! Otkriveno ko ga je podigao i zašto: To je bio odnos ljubavi i MRŽNJE! (FOTO)

Tech -

Internet Eksplorer otišao je ove nedelje u istoriju, a za njim posebno žali Južna Koreja, koja se do poslednjeg dana oslanjala na taj pretraživač.

Čak je Internet Eksplorer dobio spomenik u Južnoj Koreji, a kada se vest proširila svetom, svi su se oduševili time, pa je fotografija vrlo brzo postala viralna.

Internet Eksplorer, spomenik, grob
foto: Profimedia

Spomenik je podigao Jung Ki-young, južnokorejski softverski inženjer. U znak sećanja na propast Internet Eksplorera proveo je mesec dana dizajnirajući spomenik. Dizajn ga je koštao 430.000 wona (oko 38.000 dinara). Inače, grob se nalazi na krovu jednog kafea u gradu Kjandžul (Gyeongju) na jugositoku zemlje.

"Bio je dobar alat za preuzimanje drugih pretraživača", napisano je na spomeniku.

Nakon što je Eksplorer prestao s radom, fotografija spomenika postala je viralna. Jung kaže da je spomenikom hteo da nasmeje ljude, ali je ipak iznenađen time koliko je popularan postao.

"To je još jedan razlog da zahvalim Eksploreru, sada mi je omogućio da se našalim na svetskom nivou. Žao mi je što ga više nema, ali neće mi nedostajati. Tako da je njegov odlazak za mene dobra smrt", rekao je Jung za Rojters.

1 / 2 Foto: Profimedia

Jung je rekao da je ovaj pretraživač odigrao veliku ulogu u njegovom poslu.

"Bila je to muka, ali ja bih to nazvao odnosom ljubavi i mržnje jer je Eksplorer dominirao jednom erom", rekao je. Njegovi klijenti stalno su tražili da se pobrine da im veb stranice izgledaju dobro u Eksploreru, koji je godinama bio zakonski pretraživač u južnokorejskim državnim kancelarijama i mnogim bankama.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:15

EVO KO JE NAJUGROŽENIJI OD MAJMUNSKIH BOGINJA! Eksperti tvrde: Prenose se seksualnim kontaktom A OVO JE JEDINI SPAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track