NEMA VIŠE LAŽIRANJA GODIŠTA NA INSTAGRAMU: Nova verzija donosi tužnu vest za maloletnike! OVAKO će se utvrđivati UZRAST!
Foto: Profimedia

ŠTA JE BILO, BILO JE

NEMA VIŠE LAŽIRANJA GODIŠTA NA INSTAGRAMU: Nova verzija donosi tužnu vest za maloletnike! OVAKO će se utvrđivati UZRAST!

Tech -

Društvena mreža, Instagram, je promijenila pravila o prikazivanju sadržaja za maloletnike kako bi ih zaštitila od štetnog sadržaja na svojoj platformi, ali mladi bez većih problema zaobilaze takva pravila jednostavnim lažiranjem datuma rođenja.

kalendar, datum
foto: Profimedia

Naime, ovaj oblik varanja na Instagramu uskoro će prestati, barem za američke korisnike, jer je ova društvena mreža uvela tri načina za utvrđivanje godina korisnika.

1. "Video-selfi"

Prva metoda podrazumeva snimanje "video-selfija", odnosno, snimanje prednjoim kamerom.

2. Očitavanje lične karte

Druga je metoda očitavanje lične karte kojom mladi ljudi mogu potvrditi svoje godište.

3. Potvrda odraslih

Treća metoda je da tri odrasle osobe s profilima na Instagramu potvrde njihove godine.

Instagram, logo
foto: Profimedia

Kako bi utvrdila uzrast sa selfija, koristiće se tehnologija temeljena na veštačkoj inteligenciji, koja može prilično precizno odrediti uzrast osobe na osnovu njenih fotografija i video zapisa.

Dakle, tehnologija bi trebalo da svoj posao odradi prilično precizno, a nakon prepoznavanja uzrasta, obe kompanije brišu snimljene fotografije. Iz kompanija posebno naglašavaju da se ne radi o identifikaciji osobe, već prostom utvrđivanju uzrasta osobe na temelju analize i tvrde da bi novi pristup trebao omogućiti maloletnim korisnicima da vide sadržaj primeren njihovom uzrastu, čime bi ih zaštitio od sadržaja koji bi im bio štetan.

Instagram
foto: Profimedia

Roditelji mogu da prate i postavljaju ograničenja

Pored toga, Instagram je već ranije lansirao nove alate koje roditelji mogu da koriste za praćenje ponašanja dece na društvenoj mreži, kao i postavljanje ograničenja korištenja. Također, ako gledaju previše sličnog sadržaja na Instagramu, sama platforma ih podstiče da malo "šaraju" i gledaju druge vrste sadržaja ili se odmore od društvene mreže ako provode previše vremena na njoj.

dete, mobilni telefon, igranje
foto: Profimedia

Kurir.rs / Index.hr

Bonus video:

01:02:09

REALNA PRIČA - JELENA GAVRILOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track