Najnovije vesti

ZAINATILI SE I JEDNI I DRUGI: Ako uskoro ZAUVEK ostanete bez naloga na Fejsbuku i Instagramu, OVO će biti razlog
Foto: EPA/Ilustracija

bukti rat

ZAINATILI SE I JEDNI I DRUGI: Ako uskoro ZAUVEK ostanete bez naloga na Fejsbuku i Instagramu, OVO će biti razlog

Tech

Svi evropski korisnici bi ovog leta mogli da ostanu bez društvenih mreža zbog odluke irskog regulatora da obustavi prenos podataka osoba koje imaju naloge sa Starog kontinenta u SAD.

Tviter, Fejsbuk, Predizborna Kampanja
foto: BETA

Irska komisija za zaštitu podataka informisala je svoje kolege u Evropi da će Meti, vlasniku Fejsbuka u SAD, prestati da šalje korisničke podatke nakon dugotrajne borbe između američkog tehnološkog diva i evropskih aktivista za privatnost, piše portal Politico.

Meta je odmah upozorila da bi ovakva odluka mogla samo da vodi u gašenje njenih usluga u Evropi, najavljujući da će prvi da nadrljaju upravo milionski korisnici Fejsbuka i Instagrama.

Prodaja, Fejsbuk, Kompanije, Berza, Vrednost, Akcije

- Ako se ne usvoji novi transatlantski okvir za prenos podataka i ne budemo se mogli i dalje oslanjati na SCC-ove ili druge alternativne načine prenosa podataka iz Evrope u SAD, verovatno nećemo moći da ponudimo niz naših najznačajnijih proizvoda i usluga u Evropi, uključujući Fejsbuk i Instagram – potvrdili su iz Mete, kompanije u vlasništvu medijskog magnata Marka Zakerberga.

Kurir.rs/Politico

Bonus video:

01:07

FEJSBUK MENJA IME? Sve bi trebalo da bude poznato za nekoliko dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track