ZAINATILI SE I JEDNI I DRUGI: Ako uskoro ZAUVEK ostanete bez naloga na Fejsbuku i Instagramu, OVO će biti razlog
Foto: EPA/Ilustracija

bukti rat

ZAINATILI SE I JEDNI I DRUGI: Ako uskoro ZAUVEK ostanete bez naloga na Fejsbuku i Instagramu, OVO će biti razlog

Tech -

Svi evropski korisnici bi ovog leta mogli da ostanu bez društvenih mreža zbog odluke irskog regulatora da obustavi prenos podataka osoba koje imaju naloge sa Starog kontinenta u SAD.

Tviter, Fejsbuk, Predizborna Kampanja
foto: BETA

Irska komisija za zaštitu podataka informisala je svoje kolege u Evropi da će Meti, vlasniku Fejsbuka u SAD, prestati da šalje korisničke podatke nakon dugotrajne borbe između američkog tehnološkog diva i evropskih aktivista za privatnost, piše portal Politico.

Meta je odmah upozorila da bi ovakva odluka mogla samo da vodi u gašenje njenih usluga u Evropi, najavljujući da će prvi da nadrljaju upravo milionski korisnici Fejsbuka i Instagrama.

Prodaja, Fejsbuk, Kompanije, Berza, Vrednost, Akcije

- Ako se ne usvoji novi transatlantski okvir za prenos podataka i ne budemo se mogli i dalje oslanjati na SCC-ove ili druge alternativne načine prenosa podataka iz Evrope u SAD, verovatno nećemo moći da ponudimo niz naših najznačajnijih proizvoda i usluga u Evropi, uključujući Fejsbuk i Instagram – potvrdili su iz Mete, kompanije u vlasništvu medijskog magnata Marka Zakerberga.

Kurir.rs/Politico

Bonus video:

01:07

FEJSBUK MENJA IME? Sve bi trebalo da bude poznato za nekoliko dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track