TEST: Huawei FreeBuds Pro 2 slušalice - Uz ove slušalice uvek ćete uživati u omiljenim pesmama
Foto: Promo

TEST: Huawei FreeBuds Pro 2 slušalice - Uz ove slušalice uvek ćete uživati u omiljenim pesmama

Tech -

Dobre i kvalitetne slušalice su postale sastavi deo naših života, bilo da treniramo, idemo na posao, uživamo na plaži ili pravimo ručak. Muzika je nešto što nas ispunjava i ulepša svaki trenutak i baš zato želimo da čujemo svaki ton i svaku reč.

Dugo smo bili u potrazi za onim idealnim slušalicama koje će biti praktične, kompaktne, lake za korišćenje i lepe na oko. I to smo pronašli upravo u Huawei FreeBuds Pro 2 slušalicama koje su dale pozitivan rezultat za svaku od navedenih stavki.

Kompaktno pakovanje

Prvo što se može primetiti je malo pakovanje koje će vam stati i u torbu i u džep. Osim što je praktično, ono je i lepo, a dolazi u tri boje, srebrno plavoj (Silver Blue), srebrno crnoj (Silver frost) i keramičkoj beloj boji (Ceramic White).

Huawei
foto: Promo

Kada se otvori kućište slušalica primećujemo da slušalice imaju mekane silikonske vrhove koji slušalice čine ugodnim za nošenje. Za maksimalnu udobnost i iskustvo slušanja, važno je odabrati pravi silikonski vrh. U tome će vam pomoći Tip fit test. Kako?

  • Prvi korak je instalacija aplikacije AI Life, koju korisnici Huawei mobilnih telefona mogupronaći u AppGallery.
  • Kada preuzmete aplikaciju, otvorite kutiju svojih FreeBuds Pro 2 slušalica, i kliknite na plus u gornjem uglu aplikacije, koji služi da biste dodali novi uređaj. Ubrzo nakon toga, FreeBuds Pro 2 slušalice će biti pronađene i dodaju se u spisak povezanih uređaja, nakon čega su spremne za korišćenje.
  • Otvorite Huawei FreeBuds Pro 2 odeljak.
  • Odaberite opciju Tip fit test
  • Kliknite continue
  • Veoma je važno da prilikom testiranja nosite obe slušalice
  • Ako test pokaže da su obe slušalice dobro postavljene – tada ćete znati da ste odabrali pravu veličinu silikonskog vrha.

Ipak, slušalice posebnim čini inovativna tehnologija koja utiče na kvalitet reprodukcije. Dualni zvučni sistem visoke rezolucije, trostruki adaptivni EQ, ANC sa tri mikrofona donosi savršen zvuk.

Povezivanje

Odmah smo ih povezali i za svega par sekundi bili smo spremni da poslušamo prvu pesmu. Povezivanje preko Bluetooth-a je vrlo jednostavno, sve što treba da uradite je da pronađete uređaj na svom telefonu i povežete se. Uz to, ako imate Huawei telefon tu je priključivanje Huawei bežičnih slušalica uz već pomenutu aplikaciju AI Life. Ova aplikacija donosi još dosta poželjnih opcija jer možete pratiti bateriju na svakoj slušalici zasebno, kontrolisati zvuk i aktivaciju prigušivanja spoljne buke, koje ima čak četiri režima rada – Dynamic, Cozy, General i Ultra, koji se razlikuju po stepenu i intenzitetu prigušavanja svih zvukova koji nas okružuju.

Jednostavno korišćenje uz gestovne komande

Pored korišćenja aplikacije, Huawei je praktičnost podigao na još viši nivo i omogućio vam rukovanje slušalicama uz jednostavne dodire prstom. Isprobali smo razne načine pa tako imate različite funkcije koje aktivirate kada sa palcem i kažiprstom dodirnete slušalice, kada ih pritisnete i zadržite prste u tom položaju, kao i prevlačenjem prsta preko dela slušalice.

I još mnogo toga...

Još jedna neverovatna specifikacija pored kvaliteta zvuka i mogućnosti koje ove slušalice pružaju je bila njegova baterija koju nismo morali ni jednom da dopunimo. Huawei FreeBuds Pro 2 mogu trajati i do 30 sati slušanja, ako ih koristite sa kućištem, a ne upotrebljavate opciju aktivnog uklanjanja šuma.

Huawei
foto: Promo

Pozivi su neverovatnog kvaliteta, a za to su zaslužna tri mikrofona kao i ekskluzivni Huawei algoritam duboke neuronske mreže (DNN) koji uspešno umanjuje različite zvukove koji mogu uticati na ukupno iskustvo upotrebe slušalica.

Zaključak:

Ovo su slušalice kojma će se obradovati svi oni koji vole slobodu koju donose bežične slušalice, kao i oni koji žele da u zvuku visoke rezolucije uživaju u svim scenarijima – i u kancelariji, i tokom treninga, i u gradskom prevozu... Dizajn koji kombinuje upečatljiv izgled i udobnost pri dugotrajnom nošenju je, svakako još jedan veliki plus.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track