Huawei nova 10 Pro – telefon modernog izgleda i naprednih funkcija
Foto: Promo

Huawei nova 10 Pro – telefon modernog izgleda i naprednih funkcija

Tech -

Jedinstveni Huawei nova 10 Pro je novi član popularne serije, od ove jeseni dostupan na našem tržištu. Ako volite moderan, elegantan dizajn i odličan kvalitet fotografija, ovaj uređaj je idealan izbor.

Pakovanje i dizajn

U kutiji dolazi pažljivo upakovan Huawei nova 10 Pro, uz garantni list, uputstvo za upotrebu, adapter i kabl za napajanje. Na prvi pogled, ono što ga čini posebnim je upravo estetika. Telefon dolazi u dve boje, Starry Silver i Starry Black.

Huawei
foto: Promo

Obe boje su blistave i podsećaju na svetlucave zvezde. Karakterističan dizajn Huawei nova serije je Star Orbit, koji kod novog modela doprinosi sofisticiranom izgledu. Huawei nova 10 Pro je ergonomski dizajniran, čime uz svilenkasti osećaj pri dodiru adekvatno leži u ruci. Takođe, prednost je i to što je otporan na klizanje.

Huawei
foto: Promo

Ovaj moderni gedžet dolazi sa velikim OLED ekranom, a uz veličinu od 6,78 inča i činjenicu da je sam uređaj veoma tanak, čak 7,88 mm, korišćenje je zaista prijatno i olakšano. Različiti vizuelni sadržaji poput omiljenih filmova ili najpopularnijih video igara su dostupni u visokoj rezoluciji od 2652x1200, a boje su prikazane realistično. Ono što se svakako ističe je brzina osvežavanja ekrana od 120 Hz, čime je jednostavno prelaziti iz jedne aplikacije u drugu ili pregledati brojnu dokumentaciju.

Kamere

Na poleđini telefona se u u modulu nalaze tri kamere, a pored blistavo zlatnog ili srebrnog prstena sa gravurom stoji blic. Glavna kamera ima 50 MP i dolazi sa tehnologijom fotografisanja Ultra Vision. U situacijama kada je okruženje mračno, RYYB senzor doprinosi povećanju unosa svetlosti do čak 40%, čime su fotografije oštre i jasne. Pomoćna kamera od 8 MP ima ultra široki ugao, tako da će svaka osoba ili prostrani planinski venac moći da stane u kadar. Za bokeh efekat i dubinu fokusa je zadužena pomoćna kamera od 2 MP.

Huawei
foto: Promo

Zanimljivi režimi su ono što dopunjuje iskustvo korišćenja ovog telefona. Follow Focus funkcija se posebno ističe jer i u dinamičnim uslovima okruženja odabrani subjekat ostaje u fokusu, iako je bio u trenutku zaklonjen. Takođe, uz napredne algoritme moguće je dodatno istaći osobu koju snimate, a ujedno pozadinske elemente zamutiti.

Huawei nova 10 Pro dolazi sa revolucionarnom prednjom kamerom od čak 60 MP, a uz nju postoji još jedna inovativna pomoćna kamera od 8 MP za portrete izbliza. Detalji su na visokom nivou, a ono što je posebno bitno je brzina fokusiranja. Showcase fokus je tu da jasno i pravovremeno prikaže sve što se nađe blizu kamere. Iskustvo fotografisanja ovim Dual AutoFocus sistemom čini Huawei nova 10 Pro najboljim telefonom u sferi selfi fotografija na svetu. Tome doprinosi i još jedna izuzetna karakteristika koja će obradovati mnoge ljubitelje selfija. Naime, prednja kamera dolazi sa mogućnošću zumiranja između 0,7x i 5x.

Baterija, memorija i iskustvo korišćenja

Kako je kompanija Huawei poznata po inovativnosti u oblasti baterije i efikasnog punjenja, Huawei nova 10 Pro je došao sa najnovijom tehnologijom. SuperCharge od 100W i Turbo režim čine da telefon možete napuniti za veoma kratko vreme. Zanimljiva opcija aktiviranja pritiskom na centar ekrana, na pola sekunde, dovodi do uključivanja brzog punjenja. Baterija je za samo 20 minuta napunjena u potpunosti, čime više ne postoji nezgodno planiranje i kalkulisanje kada ostaviti telefon na punjaču i koliko dugo će biti potrebno da dostigne zadovoljavajući kapacitet.

Uz internu memoriju od 256 GB vrlo lako možete imati veliki broj zanimljivih novih video igara, skinutih sa AppGallery. Kako ponuda aplikacija konstantno raste, uz Huawei nova 10 Pro nećete imati strah da li ćete uspeti da pristupite svakom sadržaju koji vas interesuje, jer je memorija dovoljno velika.

Zaključak

Huawei nova 10 Pro je telefon koji ispunjava želje svojih korisnika jednostavnošću upotrebe, upečatljivim dizajnom i revolucionarnim funkcijama. Urban i atraktivan, ovaj gedžet će biti pravi saveznik u dinamičnoj svakodnevnici.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track