TVITER NE PRIZNAJE KOSOVO?! Mreža UKLONILA PODRŠKU za lažnu državu i +383 BROJEVE!
Foto: Shutterstock

jasno!

TVITER NE PRIZNAJE KOSOVO?! Mreža UKLONILA PODRŠKU za lažnu državu i +383 BROJEVE!

Tech -

Među žalbama koje ovih dana kruže platformom Tviter jedna je posebno izražena i izaziva pažnju. Korisnici tvrde da je Tviter uklonio podršku za pozivne brojeve +383.

U objavi koju je napisao korisnik Armend Krasnić, vidi se sledeće obaveštenje:

- Greška. Ne možemo poslati tekstualnu poruku na ovaj broj telefona jer operator nije podržan.

Armend je dodao da je "Tviter uklonio Kosovo kao državu ili bar kosovski prefiks +383". U komentarima je isti korisnik naveo:

- Pre ovoga ste mogli da postavite Kosovo kao državu sa prefiksom +383... ali sada ne možete, nema Kosova na listi, niti +383.

Kako bi proverili ove navode ekipa portala "Smartlife", pokušala je da se registruje na platformu koristeći broj telefona sa prefiksom +383, na koji je Tviter trebalo da pošalje verifikacioni kod. Dobili su istu poruku kao i ostali korisnici, a ista greškase pojavila kada su isprobali brojeve ostalih +383 operatora.

Ilon Mask
foto: Profimedia

Potvridili su da nisu u pitanju problemi sa servisima registracije tako što su pokušali i sa +381 brojevima, a Tviter ih je svaki put uspešno sprovodio do sledećeg koraka uz saopštenje da je verifikacioni kod poslat.

Iako je Ilon Mask već jednom pominjao tzv. Kosovo kada je pokušavao da svetu predloži rešenje okončanja rata u Ukrajini, ni on, a ni sama platforma se nisu oglasili o odluci da korisnicima sa tzv. Kosova zabrane registraciju brojem telefona, pa nije najjasnije da li je u pitanju trajni ili privremeni potez.

Na samoj platformi tzv. Kosovo još uvek postoji kao predlog mesta gde živite, ali, barem za sada, ne postoji mogućnost da registrujete broj sa prefiksom +838.

(Kurir.rs/Smartlife)

Bonus video:

03:20

NATAŠA BEKVALAC DALA HIT OBJAŠNJENJE ZAŠTO NEMA TVITER

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track