KAKO DA POGLEDATE TUĐI INSTAGRAM STORI, A DA TA OSOBA NE VIDI VAŠE IME: Za ovaj TRIK sigurno niste znali, a PROVERENO RADI!
Foto: Profimedia

ZA ONE KOJI VOLE DA ŠPIJUNIRAJU

KAKO DA POGLEDATE TUĐI INSTAGRAM STORI, A DA TA OSOBA NE VIDI VAŠE IME: Za ovaj TRIK sigurno niste znali, a PROVERENO RADI!

Tech -

Da se ne lažemo, ne postoji osoba koja koristi društvene mreže, a da nije nekad nekoga "uhodila" ili špijunirala na njima. Prepreke u tom obliku "istraživanja" znaju da budu zaključani profili na Instagramu, ali i storiji na kojima se može videti ko ih je pregledao. U nastavku donosimo nekoliko trikova kako da sačuvate anonimnost, a istovremeno pronađete šta vas zanima.

Kako videti privatne Instagram objave (i storije)?

BuzzFeed je 2019. predložio poprilično jednostavan način pregledavanja privatnih objava. "Sve što vam je potrebno jeste osnovno razumevanje HTML-a i internet brauzer", napisali su tad.

Instagram
foto: Profimedia

Savet je glasio ovako - korisnik koji već prati određeni profil jednostavno može da pregleda slike i snimke koji se učitavaju na stranici, te zatim izvuče njihov "javni URL". Taj "javni URL" onda može da deli s osobama koje nisu na Instagramu ili ne prate privatnog korisnika koji je objavio te fotografije.

"To je kao da neko uzme skrinšot objave privatnog korisnika i podeli je s drugom osobom, međutim to ne znači da se može pristupiti privatnom profilu", komentarisali su za BuzzFeed s Fejsbuka.

Ipak, valja naglasiti da ovaj trik ne uspeva baš uvek.

Kako videti fotografije osobe koja ima zaključan Instagram profil?

Koristeći Gugl možete da pronađete neke objave vezane za privatan Instagram profil koji vas zanima. To možete da uradite tako što ćete u polje za pretragu kopirati naziv tog profila, odnosno korisničko ime te osobe, i onda kliknuti na Image Search, odnosno pretraživanje po slikama. Postoje velike šanse da će vam se pojaviti neke od fotografija te osobe.

Instagram, logo
foto: Profimedia

Takođe, moguće je da ćete naići na tagovane fotografije te osobe na nekim javnim korisničkim profilima, ali i da je osoba objavljivala neke fotografije koje ima na Instagramu na svojim drugim profilima na društvenim mrežama.

Kako anonimno pogledati Instagram stori?

Na društvenim mrežama u zadnje vreme se priča kako je moguće pogledati Instagram storije korisnika, a da na listi onih koji su pregledali ne piše vaše ime. Za ovaj oblik "uhođenja" mnogi koriste stranice kao što je na primer Inflact.

Instagram, logo
foto: Profimedia

Kada posetite ovu stranicu, potrebno je kliknuti na Tools > Profiles > Stories Viewer, a zatim u polju za pretragu uneti korisničko ime "žrtve" vašeg istraživanja, uz prefiks "@". Nakon toga Inflact će vam prikazati traženi stori (ili objave), a vi ćete ostati anonimni. Čak će vam biti ponuđeno da preuzmete fotografije na svoj uređaj.

Pri korištenju ove stranice čak nije potrebno ni logovati se. Jedino zaključani profili nisu izloženi ovakvom pregledavanju. Ipak, onima koji jesu, vaš pregled će biti prikazan pod korisničkim imenom Viewer for Instagram. Važno je napomenuti da nikada ne možemo biti sigurni hoće li Instagramova ažuriranja ukinuti anonimnost.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:09

Miroslav Ilić otvorio Instagram i obratio se fanovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja