NETFLIX OD JUTROS JEFTINIJI ŠIROM SVETA: Evo za koliko je NIŽA CENA u Srbiji i zašto se STRIMING GIGANT odlučio na OVAJ KORAK
Foto: Yuen Man Cheung / Alamy / Alamy / Profimedia

LEPA VEST ZA KORISNIKE

NETFLIX OD JUTROS JEFTINIJI ŠIROM SVETA: Evo za koliko je NIŽA CENA u Srbiji i zašto se STRIMING GIGANT odlučio na OVAJ KORAK

Tech -

Ubrzo nakon što je striming gigant Netflix najavio da više neće biti moguće da nekoliko ljudi deli jedan nalog, odlučio je da snizi cene usluga. Zbog konkurencije koja postaje sve jača (Disney+, HBO Max, Amazon Prime) najavio je da će cene biti snižene u preko 100 zemalja.

Jeftiniji Netflix planovi (standardni, HD i Ultra HD) biće dostupni u narednih nekoliko dana u Aziji, Americi, Evropi, Africi, Srednjem istoku i Južnoj Americi. Sa druge strane kompanija je odlučila da cene u Zapadnoj Evropi i Severnoj Americi ostanu iste kao i do sada.

Netflix
foto: Shutterstock

Srbija i zemlje regiona nalaze se na spisku zemalja u kojima će cene biti snižene i jeftinija mesečna pretplata je dostupna od ovoga jutra.

Cene su u proseku niže za dva do tri evra. Konkretno u Srbiji cene su spuštene za dva do tri evra, pa tako od sada "standardni plan" koji se reprodukuje u 720p rezoluciji košta 4.99 evra (prethodna cena 7.99), "HD paket" je 7.99 evra (prethodna cena 9.99), a "Ultra HD" je 9.99 (prethodna cena 11.99) evra.

Netflix
foto: Mehmet Yaman / Alamy / Alamy / Profimedia

Greg Peters, CEO Netflix-a, izjavio je da promena cena je bila neophodna jer je cilj kompanije da se adaptiraju finasijskom stanju zemlje u kojoj se servis moguć.

Promenom cena Netflix želi da postane podjednako pristupačan kao i Disney+ i HBO Max koji imaju neznatno veće cene u Zapadnoj Evropi i Americi. Kada je u pitanju naša zemlja pomenuti servisi su jeftiniji za jedan ili dva evra u odnosu na Netflix.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

03:27

ZOI, platforma za razmene raznolikih kultura

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track