Kako u par klikova instalirati SVE, pa i Google aplikacije na Vaš Huawei uređaj?
Foto: Ana Paunković

know how

Kako u par klikova instalirati SVE, pa i Google aplikacije na Vaš Huawei uređaj?

Tech -

Kineski gigant Huawei prošao je kroz izazove sa Google-om, i pitanje svih pitanja bilo je kako će i da li će Google aplikacije raditi na novijim modelima ove kompanije. AppGalery je prodavnica aplikacija dostupna na svim Huawei uređajima, a u narednim redovima pokazaćemo vam kako da u par klikova skidate sve potrebne aplikacije na vaše uređaje, pa i kako da instalirate Google aplikacije. I to jednostavno - više vam nisu potrebni nikakavi "trikovi".

AppGalery je ozbiljna prodavnica aplikacija, dostupna u više od 170 zemalja, a pregršt globalnih i lokalnih aplikacija. Broj dostupnih sadržaja je zaista raznovrstan, od svetski poznatih i priznatih aplikacija pa sve do lokalno korisnih aplikacija za bankarske usluge, prevoz ili informisanje. Sada je već u mnogo zrelijoj fazi, gde se može u potpunosti izjednačiti, prema našem iskustvu, i sa Google prodavnicom.

No, krenimo redom. Instalirana na svim uređajima, lako se pokreće, i nakon logovanja na vaš Huawei ID, otvara pregršt mogućnosti. Ona najbitnija je - traženje aplikacija.

korak I - Pretražujemo željenu aplikaciju

Huawei
foto: printscreen

Kada smo pronašli željenu aplikaciju, jednostavno kliknemo na dugme Install i čekamo da se instalira i pojavi na početnom ekranu, ili da se završi instalacija pa da klikom na dugme Open pokrenemo aplikaciju.

korak II - Klikom na Install počinje preuzimanje

Huawei
foto: printscreen

Korak III - Aplikacija se instalira za par trenutaka

Huawei
foto: printscreen

Korak IV - Spremna je za korišćenje i čeka vas na početnoj strani

Huawei
foto: printscreen

Kad su u pitanju Google aplikacije, jedva smo dočekali da isprobamo kako sada stoje stvari sa ovim aplikacijama, i to na primeru Google Maps, prema našem mišljenju jedne od najkorisnijih i najpotrebnijih aplikacija od Google-a.

Kada pronađete aplikaciju, i potvrdite je na dugme Install, uz nju se automatski instalira i Gbox, koji služi da bi vam Google aplikacije na telefonu radile besprekorno.

Korak I - Pronašli smo Google Maps u galeriji

huawei
foto: printscreen

Korak II - to magično "Install" dugme i kreće preuzimanje

huawei
foto: printscreen

Korak III - spremna je za korišćenje i savršeno radi

huawei
foto: printscreen

Gbox je instaliran automatski prilikom skidanja prve Google aplikacije

huawei
foto: printscreen

On se instalira samo pri prvom preuzimanju aplikacije, i ne smete da ga brišete da bi vaš uređaj savršeno koristio Google-ove aplikacije, čak i update istih. Gbox ne treba mnogo da vas zabrinjava - siguran je, nisu potrebna nikakva dodatna podešavanja i shvatite ga kao dodatnu alatku koja rešava problem Google aplikacija na vašem omiljenom Huawei uređaju.

Gbox se instalira automatski prilikom instaliranja prve aplikacije
Gbox se instalira automatski prilikom instaliranja prve aplikacijefoto: printscreen

AppGalery ima sjajan interfejs, nudi vam početnu stranu, aplikacije u trendingu, preporuke za vas i vaš uređaj, ali i deo "Me" (Ja), u kom možete lako saznati kojim sve aplikacijama na vašem uređaju treba update.

Da zaključimo, ako je Huawei vaš izbor, i ako ste do sada imali dileme da li ćete moći da skidate baš sve aplikacije na modele koji ne podržavaju Google, sada je i ta dilema otklonjena. Jednostavnije skidanje aplikacija od ovoga teško da je moguće.

(promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track