KRAJ JEDNE ERE! TVITER SAD IMA NOV, NEOBIČAN LOGO: Evo koja životinja je zamenila čuvenu plavu pticu, Ilon Mask održao obećanje
Foto: Davide Bonaldo / ddp USA / Profimedia

da li je moguće?!

KRAJ JEDNE ERE! TVITER SAD IMA NOV, NEOBIČAN LOGO: Evo koja životinja je zamenila čuvenu plavu pticu, Ilon Mask održao obećanje

Tech -

Tviter je zamenio svoj logo na početnoj stranici fotografijom poznatog mima. Mnogi korisnici su bili u šoku kada su videli Dodž psa iz mima koji je nastao još 2010. godine.

Tviter, dodžkoin, dodž
foto: Printscreen/Tviter

Mnoge Tviteraše je ovaj potez iznenadio. Na društvenoj mreži mnogi su objavljivali tvitove upućene Masku u kojima ga zapitkuju zašto je obični plavo-beli dizajn ptice koja cvrkuće zamenio ovim mimom.

"Ilone, što ti uopšte radiš s Tviterom u ovom trenutku?", "Dodž se iz nekog razloga pojavio na Tviteru i mogu samo da pretpostavim da je ovo trebalo da bude prvoaprilska šala kojoj je trebalo 3 dana da se pokrene jer niko više ne zna kako stranica funkcioniše", "Kakvo je ovo s*anje?", "Ilone, čini mi se da ti je doista dosadno ovih dana", neki su od komentara na Tviteru.

Na kraju se oglasio i sam Mask koji je objavio mim i printskrin ranijih objava na društvenim mrežama u kojima je obećao da će promeniti logo društvene mreže, što je i uradio.

Inače, Dodž mim je korišćen i za Dodžkoin, kriptovalutu koju je Ilon Mask promovisao, pa je sasvim jasno zašto je njena vrednost skočila na tržištu kriptovaluta.

Inače, ova šiba inu se zove Kabosu i živi u Japanu, a postala je Internet mim 2010. godine i od tada je jedan od voljenijih pasa sa interneta.

Krajem prošle godine vlasnica voljenog psa objavila je da je Kabosu bila jako bolesna i da je njeno stanje veoma opasno.

Ipak, iako boluje od hronične leukemije 17-godišnji pas je uspeo da se izvuče.

Pas je postao planetarno poznat 2010. godine kada je fotografija sa preklopljenim šapama i radoznalog izraza lica postala viralna na Redditu, Tumblr-u i 4Chan-u.

Tada je usledio talas mimova koji su zabavljali korisnike društvenih mreža i Kabosu je postala nezapamćeno popularna.

Njena popularnost je porasla 2013. godine kada su dva programera predstavila alternativnu kriptovalutu pod nazivom Dodžkoin kao odgovor na Bitcoin. Kabosu danas ima 445 hiljada pratilaca na Instagramu, prenosi N1.

Sama vlasnica psa je rekla kako nikada nije mogla da pretpostavi kakav će uticaj na internet imati fotografija koju je napravila.

Sa Tvitera se još uvek niko nije oglasio i objasnio da li je ovaj promena trenutna ili je plava ptica otišla u istoriju...

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:04

Ilon Mask nakratko nije bio najbogatiji na svetu! STRUČNJAK ŠOKIRAO TVRDNJAMA: Oni nemaju moral, TI LJUDI SVE MERE NOVCEM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track