KURIR U ATINI: Spektakularna premijera moćnog telefona
Foto: Kurir/Rajko Nedić

Lansiran Xiaomi Redmi Note 12

KURIR U ATINI: Spektakularna premijera moćnog telefona

Tech -

Kineska kompanija Xiaomi predstavila je spektakularnom promocijom u Atini novi model pametnog mobilnog telefona Redmi Note 12. Nekoliko stotina zvanica, među kojima je bio i novinar Kurira, imalo je priliku da se premijerno upozna s performansama novog uređaja, pre svega značajnim unapređenjima kamere, životnog veka baterije, brzine punjenja i dizajna, koji je prilagođen korisniku.

Xiaomi, Atina, Rajko Nedić
foto: Kurir/Rajko Nedić

Živite život pun boja - Glavni model Redmi Note 12 serije je Redmi Note 12 Pro 5G1 sa moćnim sastavom trostrukih snažnih kamera koje prave fotografije čak i uslovima lošeg osvetljenja, a sve zahvaljujući moćnim algoritmima, povećanim brzinama procesuiranja fotografije i korisnim dodacima pomoću kojih će fotografije izgledati savršeno i pružiti vrhunsko vizuelno iskustvo. Ovaj model namenjen je korisnicima koji žele da osete sve benefite 5G modela. Takođe, ovaj model ima dugotrajnu bateriju i mogućnost brzog punjenja, što znači da korisnici mogu koristiti više aplikacija i snimiti veliki broj fotografija, potpuno neopterećeni trajanjem baterije. Ovaj model inspiriše korisnike da žive život pun boja - rečeno je na promociji u glavnom gradu Grčke.

Xiaomi, Atina, Rajko Nedić
foto: Kurir/Rajko Nedić

Pametni sat Redmi Note 12 serija sastoji se od četiri uređaja: Redmi Note 12 Pro+ 5G, Redmi Note 12 Pro 5G, Redmi Note 12 5G i Redmi Note 12. U Atini je predstavljen je i Redmi Watch 3, novi dizajnerski pametni sat s mnogobrojnim funkcijama.

00:24

Xiaomi u Atini predstavio novi model pametnog mobilnog telefona Redmi Note 12

ŠAMPION U FRISTAJL BASKETU Triki uveličao premijeru, pa "izlomio" novinara Kurira Na premijeri u Atini učestvovao je i Kikinđanin Nemanja Blažić Triki, najbolji srpski fristajl košarkaš i poznati jutjuber, koji je na bini izveo nekoliko bravura s loptom. - Drago mi je što sam deo spektakla - rekao je Blažić za Kurir, a od našeg novinara je uspeo da "sakrije" loptu i "polomi" mu noge, kao i ostalima koji su pokušali da mu oduzmu loptu.. Inače, Nemanjine majstorije s loptom prate naši najpoznatiji košarkaši koji igraju u domaćim i inostranim klubovima, kao i neke od najvećih NBA zvezda

Xiaomi, Atina, Rajko Nedić
foto: Kurir/Rajko Nedić
00:15

Novi Akropolj koštao 620 miliona evra

MESTO PROMOCIJE U ATINI Novi Akropolj koštao 620 miliona evra Promocija novog Xiaomi telefona održana je u impresivnom novosagrađenom zdanju, udaljenom oko pet kilometara od centra Atine, u opštini Kalitea, na obali mora, a nazivaju ga i novi Akropolj. U Centru za kulturu "Stavros Nijarhos", nazvanom po grčkom brodovlasniku i milijarderu, čiji je istoimeni fond poklonio 620 miliona evra i otvoren je pre nekoliko godina, nalaze se Opera i Narodna biblioteka.

Pogled s krova ili, kako ga zovu, svetionika ovog zdanja s jedne strane dopire do svih urbanih delova Atine - Sintagme, Akropolja, Kolonakija, Likabe - dok se s druge strane vidi nautički klub, velika marina Flisvos i Saronski zaliv. Ispred je veličanstvena fontana i kanal dug 400 metara i širok 30 metara. Na ovom mestu, centru društvenog života, održavaju se brojne manifestacije, a oko objekta je park od 20 hektara nazvan Mediteranski vrt, koji je prekriven grčkim drvećem i žbunjem i krase ga masline, borovi, čempresi, lavanda, ruzmarin, timjan, lijander, šimšir.

Xiaomi, Atina, Rajko Nedić
foto: Kurir/Rajko Nedić
Xiaomi, Atina, Rajko Nedić
foto: Kurir/Rajko Nedić
Xiaomi, Atina, Rajko Nedić
foto: Kurir/Rajko Nedić

Rajko Nedić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track