U PAR KORAKA DO USPEŠNE PRODAJE: Otkrivamo vam trikove kako da najlakše prodate svoj automobil
Foto: Promo

U PAR KORAKA DO USPEŠNE PRODAJE: Otkrivamo vam trikove kako da najlakše prodate svoj automobil

Tech -

Kada dođete do trena da prodajete svog ljubimca na 4 točka, važno je da znate da postoje “trikovi” koji vas neće koštati mnogo, a uspeće da cenu vašeg automobila podignu i privole moguće kupce. Neke od njih vam predstavljamo u ovom tekstu.

Čist automobil - bolji utisak: Svakako je veoma važno da automobil bude čistiji i sjajniji, jer je vizuelni, prvi utisak jako bitan i kod ljudi budi osećaj zadovoljstva, koje je ključan pri svakoj kupovini. Pripremite svoj auto podrobno i za prikazivanje, i za fotografisanje. Posebno obratite pažnju i na enterijer. Automobil iznutra mora da izgleda tako da poželite da odmah uđete u njega - prijatno, sjajno, čisto i uredno! Pocepana sedišta i prašina na elementima odvratiće kupca, jer svi koji kupuju automobil odmah će probati da se vide u njemu!

Slika govori više od 1.000 reči: Marketing stručnjaci znaju jako dobro ovo, zato mnogo ulažu u fotografisanje proizvoda. Tako vaš oglas moraju da prate vrhunske fofografije, prijemčive oku. Ne, neće biti neobično ako vam zbog loših fotografija oglas stoji danima bez ijednog poziva. Napravite sebi prostor oko automobila da biste mogli da nađete pravi ugao. Izbegavajte da vam odsjaj sunca ide u kameru ako slikate vani. Neka i okolina automobila bude uredna i čista. Slikajte i oštećenja koja auto ima - fer je, i kupac će svakako videti pa nemojte pokušavati da ih sakrijete. Koristite kvalitetne kamere. Jedna od boljih na tržištu je svakako i kamera na novom Huawei P60 pro sa kojom možete napraviti i fotke do rezolucije 8.000 x 6.000, sa prednjom kamerom od 45 MP.

1 / 5 Foto: Promo

Popularne aplikacije - brže do prodaje: Važno je da izaberete popularnu i posećenu aplikciju za prodaju i oglašavanje. Ako koristite Huawei mobilni telefon, na AppGallery možete izabrati jednu od sijaset aplikacija, i sa jednim klikom skinuti željenu. Onda kreće postavljanje oglasa, koji, uz dobre slike i detaljan opis, brzo postaje aktivan na sajtu. Mi smo se odlučili za oglasnik Sasomange, čija aplikacija je takođe dostupna na AppGallery, Huawei “prodavnici aplikacija”, koja je u top 3 na globalnom tržištu, sa izborom aplikacija koji će zadovoljiti sve potrebe korisnika, jer su tu i Google aplikacije, koje takođe nesmetano možete i skidati i koristiti (Google maps, Google news, Google Drive itd).

Skidanje aplikacija sa AppGallery je olakšano, a odmah nakon što otvorite AppGallery koji se već nalazi na vašem pametnom Huawei telefonu, videćete sve popularne aplikacije izdvojene. Kod instalacije prve željene Google aplikacije, uz skidanje te aplikacije skinuće se i Gbox, aplikacija treće strane koja je tu da omogući neometano skidanje svih Google aplikacij, pa će skidanje svake sledeće aplikacije biti u sekundi, bez skidanja Gbox-a. Ovim vam Huawei AppGallery nudi tržišno konkurentan izbor svih aplikacija, bez muke i dileme.

Kada budete želeli da skinete neku Google aplikaciju i pristupite svom Google nalogu, kao i na svim ostalim pametnim telefonima, potrebno je da unesete podatke za svoj Google nalog, nakon čega ćete moći jednostavno da ga koristite.

Čim smo ukucali naziv aplikacije u search polje AppGallery, dobili smo rezultat, i klikom na instal, posle nekoliko trenutaka, aplikacija je bila aktivna. Pored ove aplikacije, tu su i Polovni automobili, i ostali popularni oglasnici.

1 / 4 Foto: Promo

Spremite se za pregovore: Svaka prodaja krije u sebi tajne veštine pregovaranja i poznavanja ljudske psihologije. Budite spremni na to da će kupac probati da dobije najbolju cenu za sebe, ali i spremite kontraargumente i argumente zašto je ponuđena cena baš adekvatna. Spremite i svoj očekivani minimum i granicu ispod koje ne biste išli, budite pripremljeni na ceo proces!

Pregledajte ispravnost vozila: Pre prodaje bilo bi fer da svoj automobil odvezete u servis, i da saznate detaljno stanje vašeg mezimca. Zamenite dotrajale delove, i uzmite dokaz o redovnom servisiranju koje će podići cenu vašeg vozila kod kupca.

Gume se jako bitne za utisak: Ako su vam gume dotrajale, zamenite ih, ako ste u mogućnosti, onima u boljem stanju.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track