Najnovije vesti

AKO VAM APLIKACIJE SPORIJE RADE, PROBAJTE OVO! Moguće je da imate problem koji se vrlo lako rešava: Evo šta treba da uradite!
Foto: Shutterstock

PROBAJTE

AKO VAM APLIKACIJE SPORIJE RADE, PROBAJTE OVO! Moguće je da imate problem koji se vrlo lako rešava: Evo šta treba da uradite!

Tech

Telefon koristi privremene podatke, smeštene u datotekama, a seti ih se uvek kada otvorite aplikaciju. Na primer, Chrome čuva velike fotografije sa nekih posećenih stranica da ne bi morao opet da ih učitava kada ih posetite.

Keš memorija korisna je samo u programu za koji je kreirana – tako na primer Instagram neće koristiti keš memoriju Spotify aplikacije, koja je sačuvala listu pesama koje ste preslušavali i slično.

deca, telefon
foto: Shutterstock

Kada aplikacija odluči da uskladišteni podaci više nisu korisni, odbaciće ih a uz njih i prateće keš podatke.

Kako da izbrišete keš memoriju na Androidu?

Moderne verzije Androida omogućavaju brisanje keša za pojedine aplikacije. "Korumpirana" keš memorija obično znači da aplikacija neće raditi pravilno.

Ovako možete izbrisati keš memoriju na Androidu:

  • Otvorite Settings i izaberite Storage.
  • Other Apps će vas odvesti na listu aplikacija instaliranih na vašem telefonu.
  • Izaberite aplikaciju čiju keš memoriju želite da izbrišete.
  • Na info stranici aplikacije odaberite opciju Clear Cache.
deca, telefon
foto: Shutterstock

Ako izaberete Clear Storage opciju, obrisaćete sve podatke koje aplikacija koristi – dobićete verziju koju ste imali kad ste prvi put instalirali aplikaciju.

(Kurir.rs/SrbijaDanas)

Bonus video:

00:24

ŠTA MISLIŠ KAKO ĆE TVOJ MUŽ REAGOVATI AKO MU POŠALJEM OVU SLIKU? Dobila je poruku na telefon od bivšeg dečka, pa OVAKO REAGOVALA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track