KAKO PREPOZNATI DA LI JE NEKO PLATIO PLAVU KVAČICU NA INSTAGRAMU? Posle Tvitera i oni uvode pretplatu, ali je besplatno za NJIH
Foto: Shutterstock

zanimljivo

KAKO PREPOZNATI DA LI JE NEKO PLATIO PLAVU KVAČICU NA INSTAGRAMU? Posle Tvitera i oni uvode pretplatu, ali je besplatno za NJIH

Tech -

Korisnici Instagrama primetili su talas plavih kvačica koje su se pojavile pored brojnih profila na platformi, ostavljajući ljude zbunjene kako su njihovi prijatelji došli do onoga što je dosad bilo rezervisano za poznate svetske zvezde.

Severina, Instagram
foto: Printscreen/Instagram

Naime, Instagram je nedavno krenuo stopama Tvitera ponudivši uslugu mesečne pretplate od 11.99 dolara, a kojom pretplatnici dobijaju verifikovani profil. Instagram nudi besplatnu plavu kvačicu javnim ličnostima, uključujući razne profesionalce, novinare, uticajne i slavne osobe, kao i brendove koji ispunjavaju zahteve platforme za profil i podobnost.

Njihovi profili moraju da budu autentični, jedinstveni i značajni, odnosno "moraju predstavljati dobro poznatu, vrlo traženu osobu, brend ili entitet". "Gledamo profile koji se pojavljuju u višestrukim izvorima vesti i plaćeni ili sponzorisani medijski sadržaj ne smatramo izvorima za pregled", rekli su iz Instagrama.

Instagram, logo
foto: Profimedia

Nakon provere, javne ličnosti, slavne osobe i brendovi koji ispunjavaju određene uslove profila i podobnosti ne mogu da promene svoje korisničko ime na svom profilu niti se ono može preneti na drugi profil.

S druge strane, tu je Meta Verified, novi model pretplate koji svakom korisniku Instagrama omogućuje mesečno plaćanje za verifikacionu kvačicu. Kako trenutno izgleda, Instagram je koristio istu boju i dizajn i za korisnike koji plaćaju i za one koji ne plaćaju, što korisnicima otežava razlikovanje, piše Index.hr.

edukacija, instagram
foto: Promo

Nejasno je hoće li ih Instagram u budućnosti učiniti različitima ili ne, a Meta sugeriše da to pomaže ljudima da imaju veću zaštitu od lažnog predstavljanja i daje im pristup "stvarnoj osobi" ako naiđu na bilo kakve probleme.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:23

Meduze na Adi Ciganliji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track