TO ĆE BITI MAKLJAŽA VEKA! Ilon Mask i Mark Zakerberg rešili da se potuku i to u kavezu! Evo šta kažu ko bi mogao da POBEDI
Foto: Alain JOCARD / AFP / Profimedia

ludilo

TO ĆE BITI MAKLJAŽA VEKA! Ilon Mask i Mark Zakerberg rešili da se potuku i to u kavezu! Evo šta kažu ko bi mogao da POBEDI

Tech -

Dva najistaknutija svetska tehnološka milijardera, Ilon Mask i Mark Zakerberg - pristali su da se bore jedan protiv drugog u meču u kavezu.

Mask je na Tviteru objavio poruku da je "spreman za borbu u kavezu" sa Zakerbergom. Zakerberg, šef Mete, Fejsbuka i Instagrama, potom je objavio snimak ekrana Maskovog tvita sa natpisom "pošalji mi lokaciju".

"Priča govori sama za sebe", rekao je portparol Mete za BBC.

Mask je zatim odgovorio na Zakerbergov odgovor sa: "Vegas oktagon". Oktagon je strunjača za takmičenje i ograđeno područje koje se koristi za mečeve Ultimate Fighting Championship (UFC). UFC je sa sedištem u Las Vegasu, Nevada.

Mask, koji kasnije ovog meseca puni 52 godine, takođe je tvitovao: „Imam sjajan potez koji zovem 'Morž', gde samo ležim na svom protivniku i ne radim ništa." Kasnije je tvitovao kratke video snimke morževa, možda sugerirajući da njegov izazov Zakerbergu možda nije sasvim ozbiljan.

Takođe je tvitovao: "Skoro nikada ne vežbam, osim što pokupim svoju decu i bacim ih u vazduh“. U međuvremenu, 39-godišnji Zakerberg već trenira mešovite borilačke veštine (MMA) i nedavno je osvojio turnire u džiu-džicu.

Tviter nije dao izjavu kada ga je BBC kontaktirao za komentar. Razmene su postale viralne sa korisnicima društvenih mreža koji su raspravljali o tome ko će pobediti u borbi, dok su drugi postavljali mimove, uključujući izmišljene postere koji reklamiraju borbu. Na primer, poslovni konsultant Sej Tejlor je tvitovao: "Izaberite svog borca“ sa slikama dva tehnološka šefa".

Mark Zakerberg
foto: Tim Edukacija

Emiter i novinar borilačkih sportova Nik Pit rekao je za BBC-jev program World at One da će Dejna Vajt, predsednik UFC-a, "oblizati usne zbog mogućnosti da izvede ovu borbu“.

Rekao je da misli da postoji pristojna šansa da se to zaista i ostvari, "uglavnom zbog Elona Maska i njegove ličnosti i njegovog ekscentričnog karaktera. Njegova karijera na neki način sugeriše da on nije neko ko voljno odustaje“.

Međutim, upitan za koga misli da će biti na prvom mestu, on je odgovorio: "Zakerberg ceo dan! On je 12 godina mlađi. Mnogo je manji. Mislim da ima 170 cm, Elon verovatno oko 182 cm. A Elon verovatno ima nekoliko kilograma više. "Ali, nažalost, Mask nema nikakvu obuku. Iako je Zakerberg trenirao brazilski džiu-džicu samo 18 meseci, ne bi mu bilo teško da uzme za leđa, obavije mu ruke oko vrata i pruži mu dobro staro maženje i gušenje!"

Mask ima istoriju davanja izjava koje nisu ozbiljne ili koje se ne dešavaju.

Ilon Mask
foto: EPA/YONHAP POOL SOUTH KOREA OUT

Rivalstvo

Ranije ovog meseca, Meta je pokazao planove za tekstualnu društvenu mrežu dizajniranu da se takmiči sa Tviterom, rekli su izvori za BBC.

To bi moglo omogućiti korisnicima da prate naloge koje već prate na Instagramu, Metovoj aplikaciji za deljenje slika. To bi potencijalno moglo omogućiti kompaniji da dovede sledbenike sa decentralizovanih platformi kao što je Mastodon.

Portparol Mete potvrdio je Bi-Bi-Siju da je platforma u razvoju. Mreža zasnovana na tekstu - koja ima radni naziv P92 - mogla bi da se pokaže kao veći rival Tvitteru Elona Maska nego BlueSki ili Mastodon.

(Kurir.rs/BBC)

Bonus video:

00:56

PROFESORI TE UČE DA JE TO ISTO KAO KADA STAVIŠ RUKU NA STO! Glumac odgonentnuo: Kako se prave intimne scene u filmovima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track