JUTJUB STAVLJA RAMPU ONIMA KOJI KORISTE BLOKATORE REKLAMA: Ove POSLEDICE čekaju one koji misle da su se rešili DOSADNIH OGLASA
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

KRAJ

JUTJUB STAVLJA RAMPU ONIMA KOJI KORISTE BLOKATORE REKLAMA: Ove POSLEDICE čekaju one koji misle da su se rešili DOSADNIH OGLASA

Tech -

Jutjub traži načine za agresivniju borbu protiv gledalaca koji koriste blokatore reklama dok gledaju snimke na ovoj platformi.

Korisnici Jutjuba primetili su upozorenje s porukom da će reprodukcija videozapisa biti blokirana nakon tri videa. U upozorenju se navodi da će ih Jutjub sprečiti da nastave da gledaju snimke na platformi ukoliko ne onesposobe svoj blokator reklama ili ne dodaju veb-stranicu na svoju "belu listu".

Jutjub
foto: Profimedia

"Reklame omogućavaju Jutjubu da ostane besplatan za milijarde korisnika širom sveta", navodi se u obaveštenju. Takođe, Jutjub "savetuje" korisnike da odaberu pretplatu za Jutjub Premium kako bi izbegli reklame, a u tom slučaju bi "kreatori ipak bili plaćeni za ono što rade".

Pre ovih upozorenja je Jutjub samo prikazivao pop-up obaveštenja korisnicima blokatora reklama podsećajući ih da se na taj način krše pravila korišćenja. Nova upozorenja su "deo malog eksperimenta koji Jutjub sprovodi globalno", a koji zahteva od korisnika da ugase blokatore reklama i dozvole prikazivanje reklama na platformi ili da se pretplate na Jutjub Premium.

Jutjub, Youtube
foto: Profimedia

Ukoliko korisnici ostanu uporni u korišćenju blokatora, Jutjub bi mogao da im onemogući gledanje videa. Trenutno se nove mere primenjuju na malom broju korisnika. Jutjub većinu prihoda dobija od reklama, a pad je zabeležen u tri prethodna kvartala, tako da neće biti iznenađenje ukoliko nove mere budu primenjene na više korisnika širom sveta.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

21:23

KOJA KAZNA ČEKA MALOLETNIKA KOJI JE OKAČIO JUŽNI VETAR NA JUTJUB

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track