"ČISTA KOPIJA TVITERA, ALI IMA JEDNU PREDNOST!" Zakerberg sa novom aplikacijom planira da istrebi Maska: RIVALSTVO JE SVE VEĆE
Foto: Profimedia, Printscreen

KURIR TV

"ČISTA KOPIJA TVITERA, ALI IMA JEDNU PREDNOST!" Zakerberg sa novom aplikacijom planira da istrebi Maska: RIVALSTVO JE SVE VEĆE

Tech -

Svetski poznati tehnološki gigant, Mark Zakerberg, čelnik kompanije Meta koja je vlasnik popularnih platformi Facebook i Instagram, najavio je lansiranje nove aplikacije slične Twitteru. Ova vest je izazvala veliku pažnju u tehnološkom svetu, posebno jer je Twitter u vlasništvu drugog tehnološkog milijardera, Elona Muska.

Nova aplikacija, nazvana Threads, biće dostupna od sutra, 6. jula, preko App Store-a i biće povezana sa Instagramom. Naslovna strana aplikacije već je objavljena, a prema njoj se može videti da će Threads biti sličan Twitteru i opisan kao tekstualna aplikacija za razgovor.

Ova najava postavlja pitanje o potencijalnoj konkurenciji koju Threads može predstavljati za Twitter. Jedna od ključnih prednosti Threads-a je što će biti besplatan, dok je Twitter nedavno najavio naplatu korišćenja popularne korisničke kontrolne table, TweetDeck.

Profesor dr Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije, komentarisao je ovu najavu i istakao rivalstvo između Marka Zakerberga i Elona Muska.

03:57

ČISTA KOPIJA TVITERA, ALI IMA JEDNU PREDNOST! Zakerberg sa novom aplikacijom planira da istrebi Maska: Rivalstvo je SVE VEĆE

- Rivalstvo između Zakerberga i Muska postaje sve veće. Čak su zakazali i boks meč. Musk već ima trenera koji ga podučava džudo veštinama. Što se tiče nove aplikacije Threads, ona će biti povezana sa Facebookom i Instagramom, za razliku od Twittera. To znači da korisnici neće morati prelaziti između ove dve platforme prilikom objavljivanja sadržaja. Na primer, kada objavimo video na YouTube-u, aplikacija će nas automatski pitati da li želimo taj video da podelimo na društvenim mrežama poput Twittera i Instagrama. Međutim, prema mojim saznanjima, aplikacija Threads se neće mnogo razlikovati od Twittera, jedina promena će biti u vlasništvu - objasnio je Kočović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track