HUAWEI WATCH GT 4 NA KURIROVOM TESTU - Model u koji se lako možete zaljubiti (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić

HUAWEI WATCH GT 4 NA KURIROVOM TESTU - Model u koji se lako možete zaljubiti (FOTO)

Tech -

Ako ste u potrazi za dobrim i lepo dizajniranim pametnim satom, a želite da prođete nešto povoljnije, možda imamo ideju za vas.

Čini se da je Huawei napravio pravi mali poduhvat kada je Huawei Watch GT 4 predstavio u 8 različitih verzija dizajna, a u našu redakciju je stigla varijanta koja je odmah oduševila nežniji deo našeg tima - sa zlatnim telom i belom kožnom narukvicom. Model je na prvi pogled zaista odisao elegancijom, a belo-zlatna kombinacija ugodila je i najistančanijim ukusima dama u našem timu.

Prvo pitanje - cena, cena? A onda iznenađenje - pozitivno. No, da krenemo redom.

Ovaj manji model (41mm) je potpuno okruglog ekrana, koji je u ravni okvira, i prvi utisak je da je Huawei dizajnom ovog modela prevazišao i skuplje verzije svojih pametnih satova, što su odlične vesti, naročito za ženski deo kupaca. Kada se uz ovako prefinjen izgled sata dodaju i impesivne pozadine koje su u ponudi, zaista se dobija pravi modni dodatak na ruci, koji opravdava “Fashion forward” moto kojim se Huawei pohvalio uz intro ovog uređaja. Promenom pozadina koje su zaista živopisne kao da se menjao i sam model.

Huawei sat
foto: Nemanja Nikolić

Izgled sata je izmenjiv i zbog mogućnosti promene narukvice, pa je tako umesto bele kožne moguće imati i neku drugu, promera od 18 mm. Vrlo udoban model za nošenje, dodaju koleginice koje su isprobale ovu verziju.

Model je potpuno lagan, pa u verziji za dame teži 37 grama (bez kaiša), a kućište je izrađeno od nerđajućeg čelika. U načinu za maksimalno korišćenje baterija sata traje 7 dana, a kod redovnog korišćenja 4 dana, dok je kod većeg modela (46mm) život baterije posle jednog punjenja moguć i do 2 nedelje.

Ekran ima 1,43 inča, koji smo videli kod modela GT3. To jeste kompromisno rešenje u odnosu na Watch 4, ali s obzirom na povoljnije cene, kao i dalje odličan AMOLED ekran koji smo zavoleli i ranije na Huawei modelima, prosečan korisnik neće značajno videti razliku i dalje će imati odličan prikaz na svom pametnom satu.

Huawei sat
foto: Nemanja Nikolić

Što se aplikacija i funkcionalnosti tiče, usmerenje je, ponovo, i opravdano, na zdravlje i trening! I to definitivno! Naš favorit je Stay fit aplikacija, koja će vam, najjednostavnije rečeno, “brojati kalorije”.Tako na njoj možete praviti nedeljne planove i pratiti svoj napredak, bilo da težite kalorijskom deifciitu ili suficitu.

Sat će vam omogućiti i da pratite svoje rezultate na treninzima, ali i kvalitet sna, kao i sve bitne zdravstvene činioce, i slaće bitna obaveštenja dok prati vaš bioritam.

Huawei je otišao korak dalje kod praćenja sna, pa će vam dati informacije o kvalitetu i fazama sna, ali i pratiti anomalije poput apneje.

Sva bitna zdravstvena ali i sportska merenja na jednom su mestu, što olakšava korišćenje istih, mada vidžete odnosno njihov raspored i prikazivanje možete maksimalno prilagoditi sebi. Kod promene pozadine ekrana dobićete i informaciju koliki je nivo konzumpcije baterije, a tu je i “always on” opcija koja će vam omogućiti da ekran sata nikada ne bude crn (ali budite spremni na veću potrošnju baterije u ovom slučaju).

Huawei sat
foto: A.K.

Nama je uz solidno korišćenje sata baterija trajala 4 dana, tj i posle skoro 4 dana upotrebe na testu ostavljamo ga sa 18 odsto baterije.

Bočna iglica je zgodna, jer pored toga što podseća na klasične satove i daje lep estetski utisak, funkcionalno vas vraća na početni meni, a povlačenjem s leva na desno na ekranu, vraćate se korak unazad. Navigaciju kroz opcije i aplikacije ocenjujemo jednostavnom i praktičnom.

Huawei sat
foto: Nemanja Nikolić

Sat je kompatabilan i sa iOS i Android uređajima, a sve bogatija AppGallery prodavnica daje vam mogućnost da dodatno obogatite uređaj potrebnim aplikacijama.

Konačni utisak? Dizajn, dizajn, dizajn. Ovo je stvarno korak napred i u odnosu na ranije modele, i na konkurenciju.

A kada je u pitanju cena, povoljnija u odnosu na Watch 4, a zaključak je da nema puno ključnih kompromisa, zbog kojih se ne biste odlučili baš na ovaj model. Huawei vas ovde stavlja na slatke muke izbora.

Huawei Watch GT 4 biće dostupan na srpskom tržištu od 2. oktobra, po sledećim cenama:

Huawei Watch GT 4, 46mm Black - 39999 RSD

Huawei Watch GT 4, 46mm Green - 42999 RSD

Huawei Watch GT 4, 46mm Steel – 52999 RSD

Huawei Watch GT 4, 41mm White – 42999 RSD

Huawei Watch GT 4, 41mm Gold – 42999 RSD

Huawei Watch GT 4, 41mm Silver – 53999 RSD

Za više informacija posetite https://consumer.huawei.com/rs/.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track