KURIR NA XIAOMI PROMOCIJI U ZAGREBU: Revolucija u vašem domu: Pametni kućni uređaji, za pametan život! Do skoro na filmu,a sada...
Foto: Kurir

KURIR NA XIAOMI PROMOCIJI U ZAGREBU: Revolucija u vašem domu: Pametni kućni uređaji, za pametan život! Do skoro na filmu,a sada...

Tech -

Gledali smo u filmovima, čitali u romanima, knjigama i novinama, često i kao deo naufantastične literature...Na putu ste ka svom stanu ili kući, a ne razmišljate da li je podešeno grejanje, upaljeno ili ugašeno svetlo, da li su prostorije čiste, usisane i osvežene, da li će vaš kućni ljubimac dočekati gladan, koliki su temperatura ili vlažnost vazduha u prostorijama u kojima ćete se uskoro naći i kako ćete u što kraćem roku spremiti ručak ili večeru....

Na sve ove poslove koji znaju da vam oduzmu mnogo vremena, danas ima ko da brine. Budućnost je definitivno stigla i u naše domove, zahvaljujući pametnim kućnim aparatima, koji ne samo što su napravljeni po najasvremenijim tehnologijama, nego i međusobno komuniciraju.

Rajko Nedič, Šaomi, Xiaomi
foto: Kurir

Novi koncept

Reporter Kurira prisustvovao je u Zagrebu nevakidašnjoj promociji uređaja inovativne tehnologije, iz činilo nam se, daleke budućnosti..Kompanija Xiaomi predstavila je u predsedničkom apartmanu hotela Šeraton, svoj portofolio Smart Home i lifestyle IoT uređaja i Smart Living koncept koji kao fokus stavlja povezivanje uređaja kojima je cilj da osiguraju pametan način života korisnicima, u modernoj i užurbanoj svakodnevici.

- Ovo je prvo predstavljanje Xiaomi Smart Living koncepta kojim želimo da pokažemo široki portfolio Xiaomi IoT proizvoda i omogućimo prisutnima da iz prve ruke iskuse pametan način života koji postižemo zahvaljujući svojoj strategiji i poslovnoj filozofiji "Inovacija za sve". U tom okviru, i uz inovativne tehnologije želimo da pružimo praktičniji, efikasniji i zdraviji način života svakom korisniku, i da time omogućimo pametan život za sve - rekao je Goran Mudrovčić, direktor Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju.

Urednik Kurira za pametnim stolom
Urednik Kurira za pametnim stolom foto: Kurir

Kvalitetna tehnologija

- Verujemo da razvoj tehnologije ima snagu da pozitivno promeni načine života i funkcionisanja društva koje se, kao i poslovanje, digitalno menja. U tome ključnu ulogu ima kvalitetna tehnologija za koju se Xiaomi zalaže od svog početka - kaže Andrzej Gladki, zamenik generalnog menadžera Xiaomi CEE&Nordics.

1 / 6 Foto: Kurir

Apartman je bio opremljen uređajima iz nekoliko kategorija, pametnim kućnim aparatima koji su beprekoroni funkcionisali međusobno uvezani u svim prostorijama od spavaće i dnevne sobe, do kuhinje i kupatila. Od robot usisivača, pametnih utičnica i kamera, uređaja za rasvetu - recimo noćno svetlo koje se aktivira pokretom, senzor za otvaranje vrata i prozora, za detekciju svetla, kuhinjskog robota, pa do hranilice i fontane za životinje, uređaja za ličnu higijenu... Budućnost je stigla. R.Nedić

Šta su pametni uređaji

Veza i komunikacija

Šta su zapravo pametni uređaji? To su elektronski uređaji koji se autonomno do određenog stupnja, mogu povezati, deliti sadržaj i komunicirati s korisnicima i drugim pametnim uređajima.

Rajko Nedič, Šaomi, Xiaomi
foto: Kurir

Rekord

654,5 miliona pametnih uređaja

Xiaomi je kineska kompanija osnovana u aprilu 2010. Bavi se pametnom proizvodnjom potrošačke elektronike i pametnih telefona. -Vođen vizijom sklapanja prijateljstva s korisnicima i time da bude najbolja kompanija u srcima korisnika, Xiaomi kontinuirano prati inovacije, visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Naši proizvodi prisutni su u više od 100 zemalja i regija širom sveta. Uspostavili smo vodeću svetsku potrošačku platformu, koja je dostigla 654,5 miliona pametnih uređaja povezanih sa njenom platformom, ne računajući pametne telefone, prenosne računare i tablet zaključno sa 30. junom 2023. - kažu nam iz ove kompanije.

"Zvezda" promocije

Robot usisivač Mop X10 je top!

"Zvezda" ove spektakularne promocije bio je Xiaomi robot usisivač Mop X10. Za one koji već imaju u svojim domovima sličan uređaj ovo je veliki korak dalje, jer je značajno napredovao od dosadašnjih sličnih robot modela, a tek za one koji i dalje usisavaju klasičnim uređajima i muku muče sa bukom, gajtanima za struju, večito bušnim crevima za usisavanje i kesama za đubre, ovo je tek čudo od tehnike.

- Ovaj model osvojio je tržište zbog svojih impresivnih funkcija. Brzo i efikasno skupljanje prašine, kao i automatsko pražnjenje, jednostavno upravljanje preko Mi Home aplikacije čine ovaj uređaj idealnim partnerom za pomoć u čišćenju doma - rekao je za Kurir Đorđe Jovanović, marketing direktor kompanije Xiaomi za Balkan dok je ovaj robot bez problema "špartao" po predsedničkom apartmanu zagrebačkog hotela "Šeraton", podizao se na tepihe, zavlačio između i ispod stolova, stolica, kreveta i fotelja.

-Xiaomi robot usisivač Mop X10 dolazi sa modernim i privlačnim dizajnom. Osim samog usisivača, dolazi sa dodacima poput bočne četke, mopa i doking stanice. Sama instalacija traje par minuta, a odmah uređaj možete povezati na Xiaomi Home aplikaciju koja vam omogucava da putem WiFi mreže komunicirate sa uređajem, ali i da on brzo završi mapiranje prostorija pomoću LDS laserskog senzora. Ova navigaciona tehnologija obezbeđuje jednostavno čišcenje tako što uređaj izbegava prepreke i prilagodava brzinu čišćenja. Ovaj uređaj se, prema rečima Jovanovića, izdvaja zbog potpuno automatskog čišćenja i odlaganja prašine.

Xiaomi, usisivač
foto: Kurir

-Posebno je efikasan kada je reč o glatkim površinama uklanjajuci nečistoce i prašinu. Takode, tepisi za njega nisu problem, a uspešno usisava i dlake kućnih ljubimaca zahvaljući jakoj usisnoj moći. Pored toga, ovaj usisivač ima i funkciju brisanja, odnosno u rezervoar za vodu od 200ml je potrebno da sipati vodu i vaši podovi bice besprekorni. Ovaj usisivač je kompatibilan sa Amazon Alexom i Google Assistantom, što omogućava da se čišćenje ovai jednostavnim glasovnim komandama. Baterija od 5200mAh omogućava da čisti oko 180 minuta u standardnom režimu, što je idealno za velike stanove i domove. Takode, bateriju do 100 odsto može napuniti za tri sata.

-Kada Mop X10 mapira vaš dom, imate mogućnost kreiranja personalizovanih planova čišcenja. Može se podesiti vreme čišcenja, oblasti i učestalost, a možete i mapirati više spratova tako da ne pomerate doking stanicu. Poseduje sertifikat za standard bezbednosti i zaštite privatnosti na internetu, osiguravajuci da su vaši podaci zaštićeni - kaže Đorđe Jovanović.

R.N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track