ŽENA TUŽILA GUGL JER JOJ JE MUŽ POGINUO PRATEĆI NAVIGACIJU: Vozio se sa rođendana svoje ćerke kada je doživeo STRAVIČNU NESREĆU!
Foto: Printscreen NBC News

otvorena mnoga pitanja

ŽENA TUŽILA GUGL JER JOJ JE MUŽ POGINUO PRATEĆI NAVIGACIJU: Vozio se sa rođendana svoje ćerke kada je doživeo STRAVIČNU NESREĆU!

Tech -

Žena iz Severne Karoline tužila je Gugl, nakon što je njen muž poginuo zbog loše navigacije. Ova tužba pokrenula je niz logičnih pitanja, a celi je događaj upozorenje – navigacije vas samo usmeravaju i uglavnom ne znaju trenutno stanje na putevima.

NBC news, preneo je tužbu koju je podnela udovica gde objašnjava šta se dogodilo i zbog čega zahteva da se održi suđenje.

Njen suprug sleteo je prošle godine sa srušenog mosta, prateći GPS navigaciju, navodi se u tužbi koja je nedavno podneta.

most Snou Krik
foto: Printscreen NBC News

Filip Pakson je umro nakon što je u noći 30. septembra u Hikoriju sleteo sa "neoznačenog, nezabarikadiranog srušenog mosta", rekla je njegova udovica Ališa Pakson u tužbi, podnetoj u utorak u okrugu Vejk.

Pakson nije bio svestan da se most srušio i pratio je GPS uputstva Gugla, koja nisu ažurirana, kaže se u tužbi. Traži se suđenje u poroti, ali se ne navodi iznos štete koji traži.

Veliki deo mosta, poznat kao most Snou Krik, srušio se 2013. godine i nikada nije popravljen, navodi se u tužbi.

Gugl mape su uputile Paksona da krene tim putem, dok se vozio kući jedne kišne noći sa rođendanske zabave svoje devetogodišnje ćerke i poginuo, prenosi NBC.

most Snou Krik
foto: Printscreen NBC News

On je bio jedini u vozilu. Ostao je do kasno da pomogne u čišćenju posle zabave, a njegova žena je njihove dve ćerke odvela kući u drugom vozilu.

Takođe, u tužbi se navodi i da je žena ranije poslala informaciju Guglu da je most uklonjen. Dva puta je 2020. godine koristila funkciju "predloži izmenu" i u odgovoru e-poštom joj je rečeno da je stvar u fazi revizije, navodi se u tužbi.

Paksonovi su živeli nešto više od 6.5 kilometara od mesta gde se zabava dogodila, a on nije bio upoznat sa tim područjem. Porodica se preselila u Hikori 2020. godine nakon što je Filip Pakson, prodavac medicinskih uređaja, unapređen.

Područje je bilo neosvetljeno i "mrak u 23:00“. kada je došlo do sudara. Džip je pao šest metara niže, a Pakson se udavio.

most Snou Krik
foto: Printscreen NBC News

Portparol je rekao da je cilj Gugla da pruži tačna uputstva.

- Imamo najdublje simpatije prema porodici Pakson. Naš cilj je da pružimo tačne informacije o rutiranju u Mapama i razmatramo ovu tužbu - rekao je portparol u izjavi.

(Kurir.rs/NBC)

Bonus video:

00:02

TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track