"NAJTEŽE ISKUSTVO U KARIJERI" Radila u Tviteru za Ilona Maska, pa POBEGLA glavom bez obzira, JEDNA STVAR prelomila da da OTKAZ
Foto: EPA Ludovic Marin Pool

NIJE VIŠE MOGLA

"NAJTEŽE ISKUSTVO U KARIJERI" Radila u Tviteru za Ilona Maska, pa POBEGLA glavom bez obzira, JEDNA STVAR prelomila da da OTKAZ

Tech -

Otkako je preuzeo Tviter prošle godine, Ilon Mask napravio je mnoštvo promena, a u samo godinu dana ta kompanija je doživela masovan odlazak zaposlenih. Među njima je bilo i osoba koje su na višim pozicijama, uključujući bivšu potpredsednicu Tvitera za poverenje i sigurnost Elu Irvin.

"Najteže iskustvo u karijeri"

Ona je dala otkaz u junu ove godine, sedam meseci nakon što je Mask preuzeo Tviter. Irvin je odstupila sa svoje pozicije jer je bilo jasno da više nema usklađenosti između njenih načela i načela Maskove kompanije. Sada je prekinula ćutanje i dala prvi intervju nakon otkaza.

Tviter, Ilon Mask
foto: Davide Bonaldo / ddp USA / Profimedia

"Bilo je to apsolutno najteže iskustvo koje sam prošla u karijeri", rekla je Ela za NBC News. Kaže da je Mask donio niz užasnih odluka koje su pogoršale Tviter. "Iza njegovih odluka stoji više emocija nego što se očekuje. Mislim da to doprinosi nekim impulsivnim ponašanjima", dodala je.

Otkrila zašto je dala otkaz

O odlukama koje je Mask donio u proteklih godinu dana Ela je rekla: "Mislim da je bilo puno situacija u kojima bih ja postupila sasvim drugačije. Neke stvari ne bih tvitovala usred noći, a bilo je i situacija kada je mogao bolje da se izrazi", rekla je.

Mask je, kaže, u Tviter došao sa "startup energijom", tražeći brze odluke i promene, ali je takva energija vrlo brzo nestala nakon što je došlo do masovnih otkaza. Poslednja kap za Irvin koja je dovela do njene ostavke bila je kada je Mask navodno počeo da predlaže ideju da se ukloni mogućnost blokiranja videa na X-u.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:46

Ilon Mask izabran za ličnost godine magazina Tajm!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track