DA LI STE ZNALI ZA TAJNU "JABUKE" NA AJFONU? Ne, ne služi samo za ukras (VIDEO)
Foto: Profimedia

snimak objasnio

DA LI STE ZNALI ZA TAJNU "JABUKE" NA AJFONU? Ne, ne služi samo za ukras (VIDEO)

Tech -

Da li ste znali da Eplov logo na poleđini ajfon mobilnih telefona nije samo ukras? Jedna tiktokerka je objavila video u kojem je objasnila kako se logo koristi kao dugme i koje su mu funkcije.

“Danas ste naučili da je ovo zaista dugme”, rekla je tiktokerka i pokazala na Eplov logo. Demonstrirala je i kako ga aktivirati i koristiti.

Nakon što otvorite postavke, izaberite “Accessibility”, a zatim “Touch” u kategoriji “Physical and Motor”. Skrolujte do kraja, a zatim otvorite opciju “Back Tap”. Primetićete da je ova opcija isključena prema zadatim postavkama, a na vama je da korištećenje aktivirate uz “double” ili “triple tap”.

Zadnji deo „ajfona“ možete iskoristiti za kameru, skrinšot, zaključavanje ekrana, kontrolu zvuka, uključivanje i isključivanje baterijse lampe i drugo. Tiktokerka je odabrala “double tap” i zadnjom stranom ajfona napravila skrinšot.

Mnogi korisnici TokToka su u komentarima pisali da nisu znali za ovu opciju i rado su je isprobali.

“Ovo zaista pali”, pisali su u komentarima.

Oni koji su s opcijom bili upoznati, najčešće su je koristili za skrinšot.

“Imala sam ovo omogućeno, ali me je nerviralo. Imala sam preko 300 nasumičnih skrinšotova u galeriji”, napisala je jedna korisnica.

Jedan korisnik je napomenuo da nije logo taj koji funkcioniše kao dugme, već cela zadnja strana. Međutim, efekat je najjači na sredini ajfona, gde se logo i nalazi, tako da je zabuna razumljiva.

Kurir.rs/n1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track