ODMAH OBRIŠITE OVE APLIKACIJE AKO IH IMATE NA TELEFONU! 17 OPASNIH fajlova koji mogu da vam OZBILJNO naštete i ukradu podatke
Foto: Shutterstock

malveri

ODMAH OBRIŠITE OVE APLIKACIJE AKO IH IMATE NA TELEFONU! 17 OPASNIH fajlova koji mogu da vam OZBILJNO naštete i ukradu podatke

Tech -

Vlasnici Androida i Ajfona su upozoreni da provere da li na telefonima imaju 17 opasnih aplikacija i da ih odmah izbrišu.

Obmanjujuće aplikacije su se nalazile u App Storu i Gugle Plej prodavnici, dovodeći kupce u opasnost. Tu se nalaze aplikacije od onih za koje se tvrdi da povećavaju vaš kreditni bilans do lažnih aplikacija za pozajmljivanje i one mogu ugroziti vašu bezbednost na mreži.

oluja, Mobilni Telefon
foto: Shutterstock, Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

To su najnoviji slučajevi zlonamernog softvera koji ulazi u pametne telefone, koji bi mogao da pristupi osetljivim informacijama, a lista se nalazi ispod.

Kompanija za onlajn zaštitu McAfee otkrila je novu vrstu malvera pod nazivom Ksamalicious koji se krije u Android aplikacijama, koje su već preuzete stotine hiljada puta.

Aplikacije više nisu dostupne u Gugl Plej prodavnici, ali korisnici Androida koji su ih već preuzeli na svoj uređaj moraju odmah da ih obrišu. McAfee izveštava da skriveni malver može da preuzme potpunu kontrolu nad uređajima i izvrši lažne radnje kao što su klikovi na oglase, instaliranje aplikacija i druge finansijski motivisane radnje bez pristanka korisnika.

mobilni telefon, šok, šokirana, žena
foto: Profimedia

Čak i ako nemate instalirane ove aplikacije, budite na oprezu i obratite pažnju na simptome da vaš uređaj možda ima malver.

Oni uključuju upozorenja o virusu, antivirusnom softveru koji više ne koristite, smanjenju radne brzine, smanjenju prostora za skladištenje i nefunkcionisanju uređaja.

17 aplikacija koje treba odmah da obrišete sa vaših Ajfona ili Androida

AA Kredit

Amor Cash

GuayabaCash

EasyCredit

Cashwow

CrediBus

FlashLoan

PréstamosCrédito

Préstamos De Crédito-YumiCash

Go Crédito

Instantáneo Préstamo

Cartera grande

Rápido Crédito

Finupp Lending

4S Cash

TrueNaira

EasyCash

Izvor: Phone Arena

Ako su vaši telefonski kontakti primili e-poštu ili poruke društvenih medija od vas a niste ih poslali, vaš telefon takođe može biti zaražen. Da biste bili sigurni da je vaš telefon zaista bezbedan od hakera, uverite se da su vaši podaci bezbedni – i da postoji mnoštvo legitimnih aplikacija koje će vam pomoći.

Aplikacije za upravljanje lozinkama kao što su 1Password i LastPass odlično rade na držanju vaših prijava pod digitalnom bravom dok vam ne zatrebaju. Virtuelna privatna mreža, ili VPN, drži radoznale poglede dalje od vaših aktivnosti na mreži tako što šalje podatke kroz bezbedni, šifrovani tunel.

VPN aplikacije koriste mnogi i one služe za povećanje bezbednosti.

mobilno programiranje, iOS, aplikacija, saveti, edukacija, posao, QA, testiranje
foto: Promo

Firefox Focus iz Mozile je pretraživač za Android i Ajfon koji je na prvom mestu za privatnost i koji sprečava razne servise da prate vašu aktivnost širom veba.

Sveobuhvatnije od privatnog pregledanja ili anonimnih režima, brisanje vaše istorije čini je možda najlakšim načinom za zaštitu.

Ako ažurirate svoj pametni telefon, možda vam nije potrebna dodatna sigurnost, ali aplikacije kao što su "Bitdefender Mobile Security" i "Norton Mobile Security" nude sigurnost spajanjem više usluga uključujući VPN-ove i menadžere lozinki u jednu zgodnu aplikaciju.

(Kurir.rs/Metro.co.uk/T.J.)

Bonus video:

02:29

POZNATI GLUMAC O POSTAVLJANJU GRANICA: U emisiji Pusti brigu otkrio šta je ključno kada je reč O GLUMI (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track