WHATSAPP UVODI NOVU OPCIJU: Obožavaćete ovu alatku, posebno će se obradovati korisnici AJFONA (FOTO)
Foto: Profimedia

evo kako je koristite

WHATSAPP UVODI NOVU OPCIJU: Obožavaćete ovu alatku, posebno će se obradovati korisnici AJFONA (FOTO)

Tech -

Mimovi su već godinama glavna karakteristika mnogih naših poruka. Sada možete da kreirate svoje zahvaljujući najnovijem ažuriranju WhatsApp-a.

Aplikacija za razmenu poruka je dodala mogućnost kreiranja, uređivanja i deljenja sopstvenih nalepnica (stikera), bez potrebe da napuštate aplikaciju.

- Za dodavanje zabave u svoje ćaskanje, oživljavanje grupne šale ili slanje pravog mima za trenutak, sada možete brzo i kreativno pretvoriti svoje fotografije u nalepnice - rekli su iz WhatsApp-a.

WhatsApp, aplikacija, Vocap
foto: Profimedia

Evo kako da sami isprobate zabavnu novu funkciju:

WhatsApp je prvi put predstavio nalepnice još 2018. godine, u početku je lansirao sopstvene pakete nalepnica pre nego što je dodao mogućnost otpremanja paketa nalepnica trećih strana. Međutim, do sada, da bi kreirali sopstvene nalepnice, korisnici su morali da se oslanjaju na aplikacije trećih strana.

Sada, WhatsApp uklanja međukorak, sa mogućnošću kreiranja nalepnica direktno u aplikaciji.

- Sada možete da kreirate nalepnice u aplikaciji, umesto da morate da prevlačite i ispuštate ih iz svoje galerije slika, ili da koristite nezvanične aplikacije trećih strana, a da pritom imate koristi od bezbednosti WhatsApp-ove end-to-end enkripcije - objašnjeno je u postu na blogu.

Da biste napravili nalepnicu od slike, jednostavno otvorite aplikaciju WhatsApp na svom Ajfonu i otvorite razgovor u koji želite da pošaljete nalepnicu. Otvorite traku sa nalepnicama tako što ćete izabrati ikonu nalepnice desno od okvira za tekst.

Izaberite „napravi nalepnicu“ i izaberite sliku iz svoje galerije fotografija. U ovom trenutku, dobićete priliku da prilagodite svoju nalepnicu, uz nekoliko dostupnih alata za uređivanje, uključujući isecanje, tekst, crtanje i mogućnost preklapanja drugih nalepnica. Kada ste zadovoljni svojom kreacijom, dodirnite Pošalji.

1 / 3 Foto: Printscreen

- Kada se pošalje, nalepnica se automatski čuva u ležištu za nalepnice tako da možete ponovo da pošaljete kad god želite - piše u saopštenju. Ako niste poslali svoju nalepnicu, biće vam drago da čujete da možete da je uredite pre nego što je pošaljete. Da biste izmenili postojeću nalepnicu, ponovo otvorite ležište sa nalepnicama i dugo pritisnite nalepnicu koju želite da izmenite. Izaberite „izmeni nalepnicu“ i imaćete priliku da je izmenite pre nego što je ponovo pošaljete.

Proizvođač nalepnica je već dostupan na WhatsApp Web-u i izlazi na iOS 17+ u narednim danima. Dok će ljudi koji koriste starije verzije iOS-a moći da uređuju postojeće nalepnice, trenutno neće moći da prave nove.

(Kurir.rs/DailyMail/A.G.)

Bonus video:

06:01

KAKO SUDIJA ZNA DA NIKO NIJE ODNEO DOKAZE? Jovanović: Neko je mogao da zameni pištolj ili Skaj telefon! TU JE I 9,5 TONA DROGE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track