NAJTANJI SAVITLJIVI TELEFON STIŽE U SRBIJU: Čekirajte Magic V2 izbliza i prepoznajte Poršeov dizajn (VIDEO)
Foto: kurir

IZ KUHINJE HONORA

NAJTANJI SAVITLJIVI TELEFON STIŽE U SRBIJU: Čekirajte Magic V2 izbliza i prepoznajte Poršeov dizajn (VIDEO)

Tech -

Honor je na velika vrata, i uz “pun gas”, u prostorijama Poršeovog centra u Lajpcigu, najavio dolazak Magic V2 telefona, ujedno i najtanjeg sklopivog smartfona, u Evropu. Ekipa Kurira bila je tamo.

U impozantnom Poršeovom “experience” centru novinarima i partnerima objašnjena je vizija duga 2 godine, koja je dovela do uređaja koji zaista piše nova pravila u dizajnu rasklopivih telefona.

No, krenimo od pitanja- otkud to da je za evropsko predstavljanje ovog modela izabran Poršeov prostor, nadomak fabrike u kojoj vredni radnici svakog dana sklope 600 automobila ovog brenda.

Honor je sarađivao sa Poršeom, i inspirisan svevremenskim dizajnom Poršeovih vozila napravio Porshe Design Honor Magic V2 RSR - čija zaleđina podseća na haubu čuvenog modela Poršea 911. Ali ova verzija nije impresivna samo zbog dizajna, već i prvog nanokristalnog štita protiv ogrebotina u industriji, i činjenice da je njegova širina svega 9,9 mm.

Utisak ekipe Kurira je da su u kompaniji vredno radili na materijalima za ovaj model, pa tako na modelu imamo i avio-materijal i šarku od legure titanijuma, koja je štampana 3D tehnologijom, objasnili su nam na Honorovom događaju u Lajpcigu.

Sa 231 gramom težine, ni u ruci ni u džepu nećete imati osećaj da nosite telefon koji začas možete pretvoriti u tablet. Vertikalno deljenje ekrana, javlja nam se, neće voleti samo fanovi multitaskinga već u današnje vreme preplavljenosti informacijama svi korisnici ovog modela.

Glavni utisak iz Lajpciga je da je Honor kompanija koja “ne miruje”, i od koje se tek očekuju inovacije. Kako je u Poršeovom centru više puta ponovljeno, tehnologija kojoj teže usmerena je na čoveka i njegove potrebe - bilo da je reč o manjem zamoru prilikom dužeg gledanja u ekran, ili bateriji od 5000mAh koji su uspeli da “usele” u ovako kompaktan model.

Opširnije o specifikacijama telefona, koji se od 26.januara i u Srbiji može kupiti u pretprodaji, pogledajte ovde.

Kako je najavljeno u Lajpcigu, model u Evropu dolazi sa preporučenom cenom od 1.999 evra.

1 / 5 Foto: Kurir

p.s. i malo umetnosti gratis:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track