KORISTITE ALKOHOL I VLAŽNE MARAMICE DA OČISTITE TELEFON? Ovo je jedini sigurni način da dezinfikujete svoj uređaj (VIDEO)
Foto: Shutterstock

korisno

KORISTITE ALKOHOL I VLAŽNE MARAMICE DA OČISTITE TELEFON? Ovo je jedini sigurni način da dezinfikujete svoj uređaj (VIDEO)

Tech -

Svi koristimo pametne telefone, ali ne bi smeli da zaboravimo na dezinfekciju istog. Dodirujemo svašta dok smo u marketu, pijaci, prevozu i onda taj isti telefon prislonimo uz lice.

Za dezinfekciju možemo koristiti sredstva na bazi alkohola, vlažne maramice na bazi alkohola i slično, ali neki proizvođači ne preporučuju ovakve proizvode za čišćenje telefona jer u nekim slučajevima mogu da dovedu do oštećenja.

Neki telefoni mogu i da se potope u vodu i praktično operu, jer su vodootporni, ali se ne preporučuje ovo rešenje. Ako se ipak odlučite za to, nemojte povezivati telefon dok se dobro ne osuši na punjač ili ubacivati slušalice ukoliko imate 3.5 mm konektor za iste.

Mobilni Telefon, Smartfon
foto: Shutterstock

KAKO JE NAJBOLJE OČISTITI MOBILNI TELEFON?

Potrebna vam je mikrofiber krpa i sapun, može naravno i tečni. Krpa se blago nakvasi sapunom i bez jakog pritiska se telefon očisti. Poželjno je izbegavati čišćnjenje otvora na telefonu (zvučnik, usb za punjenje), zapravo izbegavati da se tečnost zadrži, a ako do toga dođe, potrebno je odmah osušiti te delove telefona. Ukoliko nosite neku zaštitu za telefon naravno potrebno je i nju očistiti.

Mobilni Telefon, Smartfon, čišćenje smartfona
foto: Shutterstock

Još jedan način sterilizacije je putem ultravioletnog zračenja. Postoje uređaji specijalno namenjeni za uklanjanje mikroba i efikasnost se meri čak 99%.

btech.rs/Kurir.rs/D.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track