APPLE PRAVI SVOJ PRVI PREKLOPNI UREĐAJ? Lansiranje 2026. ili 2027. godine, a pitanje je - ajfon ili ajped?
Foto: Promo

novine

APPLE PRAVI SVOJ PRVI PREKLOPNI UREĐAJ? Lansiranje 2026. ili 2027. godine, a pitanje je - ajfon ili ajped?

Tech -

Apple razmatra lansiranje svog prvog preklopivog uređaja u narednih nekoliko godina u obliku uređaja od 7 do 8 inča koji bi konačno mogao zameniti 8,3-inčni iPad mini.

To je poslednja tvrdnja koja je izašla iz korejskog izvora The Elec. Prema izveštaju, Apple razmatra vremenski okvir za lansiranje uređaja između 2026. i 2027. godine.

Međutim, Apple takođe aktivno razvija OLED iPad mini, pa unutar Apple-a postoji nesigurnost o prirodi i specifikacijama preklopnog uređaja. Navodno postoji dosta spekulacija u industriji oko toga da li će to biti preklopni iPhone ili preklopni iPad model.

tablet
foto: AP/Ilustracija

Samsung Display i LG Display navodno već od prošle godine šalju uzorke preklopnih panela od 7 i 8 inča Appleu.

Među kompanijama za panele, navodi se da je Samsung aktivniji u razvoju Appleovih preklopnih panela od LG-a, i verovatniji je glavni dobavljač preklopnog panela ako se Apple odluči za izdanje 2026. godine.

Apple, Samsung Display i LG Display takođe navodno imaju "različite ideje" o ultra tankom staklu, poklopnim prozorima preklopnih panela i konceptu šarki, koji je u osnovi mehanizma proizvoda. Ove razlike navodno uključuju kontrastne procene o trajnosti i pouzdanosti proizvoda.

Kada se odluči o serijskoj proizvodnji, očekuje se da će Samsung stvoriti preklopni panel u 6. generaciji A3 ili A4 OLED linije koju koristi za pravljenje OLED panela za iPhone Applea.

saveti, antivirus, iPhone, preporuke, podaci, programiranje, Apple
foto: Promo

Prema izveštaju, Apple takođe radi na većem preklopnom proizvodu od 20,5 inča koji se očekuje da će biti objavljen kasnije od uređaja od 7 do 8 inča.

Veći preklopni uređaj već je ranije bio objavljen i od strane The Elec, Bloomberga i analitičara kompanije Display Supply Chain Consultants (DSCC) Ross Young. Young je takođe ranije izjavio da očekuje preklopni uređaj sličan tabletu 2026. ili 2027. godine.

itvesti/Kurir.rs/D.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track