GOOGLE UPOZORIO SVE SVOJE KORISNIKE NA CHATBOT: Ne delite ove podatke, nije sigurno!
Foto: Shutterstock

UPOZORENJE

GOOGLE UPOZORIO SVE SVOJE KORISNIKE NA CHATBOT: Ne delite ove podatke, nije sigurno!

Tech -

Google je nedavno najavio brojne nadogradnje svog generativnog čatbota zasnovanog na veštačkoj inteligenciji, uključujući promenu imena iz Bard u Gemini, izdavanje nove Android aplikacije i predstavljanje novog modela jezika Ultra 1.0.

Ubrzo nakon objave, Google je izdao strogo upozorenje svim korisnicima Geminija, tražeći od njih da ne dele nikakve poverljive informacije sa četbotom.

Takođe otkrivaju da neki od razgovora koje korisnici imaju sa Geminijem pregledaju ljudski recenzenti kako bi „pomogli u kvalitetu i poboljšali naše proizvode“. Dodajući i da se samo „podset“ razgovora prosleđuje ljudskim recenzentima i da se informacije koje identifikuju korisnika, kao što su adrese e-pošte i brojevi telefona, prethodno uklanjaju.

Google, Gemini, chatbot
foto: Shutterstock

- Nemojte da unosite poverljive informacije u svoje razgovore ili bilo koje podatke koje ne biste želeli da recenzent vidi ili da Google koristi za poboljšanje naših proizvoda, usluga i tehnologija mašinskog učenja - saopšteno je iz Gugla.

- Ako želite da koristite Gemini aplikacije bez čuvanja razgovora na Google nalogu, možete da isključite aktivnost Gemini aplikacija. Možete da pregledate svoje upite ili da izbrišete svoje razgovore iz aktivnosti Gemini aplikacija na myactivity.google.com/product/gemini - dalje se navodi u dokumentu.

Iako korisnici mogu da odluče da isključe svoju aktivnost Gemini Apps, Google i dalje čuva Gemini razgovore do 72 sata kako bi „pomogao u održavanju i poboljšanju Gemini aplikacija“.

Google, Gemini, chatbot
foto: Shutterstock

KOJE PODATKE O GEMINI ČUVA GOOGLE I ZAŠTO?

Google prikuplja konverzacije, lokaciju, povratne informacije i informacije o korišćenju korisnika kada koriste Gemini. Međutim, ističu da prikupljaju i dodatne informacije kada je Gemini postavljen kao mobilni asistent kako bi „razumeo i odgovorio“ na upite korisnika.

Google kaže da mu ovi podaci pomažu „da obezbedi, poboljša i razvije Google proizvode, usluge i tehnologije mašinskog učenja, poput onih koje pokreću Gemini aplikacije“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track